Osijek
PROJEKT MEDICINSKE ŠKOLE

Prepisivanje je početak korupcije
Objavljeno 14. listopada, 2016.

Osječka je Medicinska škola organizator i domaćin međunarodnog projekta pod nazivom “Debatom do odgovora na pitanje časti”. Prof. Mirela Grubišić, koordinatorica projekta za osječku Medicinsku školu, rekla nam je da su sudionici u projektu učenici i djelatnici Medicinske škole “Milenko Hadžić” iz Niša te učenici i djelatnici Medicinske škole iz Osijeka, kao domaćini.

- Nastavak je to antikorupcijskog programa koje je 2015. pokrenulo američko veleposlanstvo iz Zagreba, a oni su ujedno pokrovitelji svih aktivnosti - dodaje prof. Grubišić.

Njezina kolegica iz Niša, prof. Sunčica Stanković Radivojević, istaknula je da je cilj ovoga projekta osvijestiti činjenicu kako korupcija počinje već u školskim klupama, prepisivanjem i varanjem na testovima.

- Taj model ponašanja prenosi se na zapošljavanje, prisutan je u svim segmentima društva, pa i u zdravstvu, gdje će sutra naši učenici raditi te se svi moramo angažirati kako bi se ona smanjila i vremenom nestala. Predavanjima i radionicama učenici će doći do svog kodeksa časti, a u proljeće smo naše osječke domaćine pozvali u uzvratni posjet u Niš - rekla je prof. Sunčica Stanković Radivojević.

Veliko zadovoljstvo ovim antikorupcijskim projektom dviju srednjih škola izrazile su predstavnice veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, Laura Djuragic i Vanja Ratković. One su pozorno pratile radionicu za učenike koju je vodila pedagoginja Nada Grujić Tomas. Skup traje tri dana, a Osječani su za goste iz Niša pripremili razgledanje grada i brojne druge aktivnosti. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike