Kultura
RAZNOVRSNOST VINKOVAČKOG PROGRAMA

Mladi umjetnici slikama ukrasili INBook festival
Objavljeno 29. kolovoza, 2016.

U sklopu ovogodišnjeg InBooka, trećeg dana održavanja Vinkovčani su mogli pratiti dvostruki program na dobro poznatoj lokaciji u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, gdje je prvo bila izložba, a potom Večer poezije uz glazbu.

“Na ovoj izložbi mogli su se vidjeti radovi studenata umjetničkih akademija iz Osijeka i Širokog Brijega, koje radimo u slobodno vrijeme, ili smo izabrali s našeg fakulteta kako bismo ih prezentirali na ovoj izložbi. Ako govorimo o motivima, tu se može naći mrtva priroda, pejsaž, portreti, skulptura, ali mnogo je i apstrakcija. Što se samih tehnika izrade tiče, ovdje se koristilo ulje na papiru, akvarel, grafika, tempera, tako da smo uistinu imali šaroliku lepezu. Ovo nam nije prva izložba. Već smo bili na nekim izložbama, no željeli smo nešto učiniti u svome gradu”, istaknula je Mirela Blažević.

Svoje su radove uz Mirelu Blažević izložili i Ena Janković, Iva Muškić, Mirjana Pjevac te Matea Šimunić.

Večer poezije okupila je veliki broj umjetnika, tako da su svi okupljeni na programima trećeg dana imali posebno zadovoljstvo, koje će im ostati dugo u sjećanju.

Četvrta večer InBooka u ponedjeljak, 29. kolovoza, u 19 sati, donosi zanimljiv Filmski kviz te projekcije kratkometražnih filmova “Bazga: piće bogova”, braće Pejić, “Bla” i “Petrova šuma” Martine Meštrović.

Ulaz na sva događanja InBooka je slobodan, tako da je ovo najbolja pozivnica Vinkovčanima da večeras dođu u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci.

Mario KOKAJ

večeras

ATRAKTIVNI FILMSKI KVIZ U 19 SATI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike