Osijek
TRPIMIROVA I VUKOVARSKA

Od četvrtka opet kružno oko raskrižja
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

Uskoro će ponovno biti gužve na raskrižju Trpimirove i Vukovarske. S početkom školske godine napunit će ga kolone školaraca i svih onih koji će pješice prolaziti na putu do škole ili radnog mjesta. Stoga je preostalo još desetak dana da se dovrši ono što je započeto početkom kolovoza, kada su odrađeni pripremni i električarski radovi na tom vrlo prometnom raskrižju kako bi se na njega postavili novi rasvjetni stupovi radi bolje osvijetljenosti te novi semafori da bi ono bilo sigurnije. Nastavak radova i ponovno pretvaranje raskrižja u kružni tok najavljeni su za četvrtak (25. kolovoza).

Grad je za taj posao predvidio tristotinjak tisuća kuna. Zdravko Orešković, voditelj Odsjeka za promet u Gradu Osijeku, navodi kako su se betonski temelji sada dovoljno stegnuli da mogu podnijeti teret konzolnih stupova. Ti će radovi, ističe, biti završeni za pet-šest dana.

- Desetak je dana to raskrižje već bilo pretvoreno u privremeni kružni tok, što se pokazalo dobrim rješenjem. Promet se odvijao bez zastoja sve dok su unutar samog raskrižja trajali radovi. Nismo morali zatvarati promet koji je vrlo frekventan u tom dijelu grada iako se radilo u vrijeme kada su godišnji odmori. Sada nam preostaje postaviti konzolne stupove koji će biti semaforski i stupovi javne rasvjete, postavljanje semaforskih lanterni, rasvjetnih tijela, njihovo spajanje na električne instalacije te uklanjanje starih stupova - pojašnjava Orešković.

Dodaje kako će se kroz samo raskrižje moći kretati samo pješaci kao i do sada, samo uz povećan oprez zbog radova.

- Prometovat će se usporeno, pa molimo vozače na pojačan oprez dok traje druga etapa radova - upozorava Orešković. D. Pejić

RADI SE I NA DRUGIM PROMETNICAMA

Južnije na Trpimirovoj još se naveliko radi na proširenju kolnika kod gradske zone predviđene za javne sportske sadržaje. Naime, prometno će se opterećenje, odnosno promet, osim dodatnim prometnim trakovima kod križanja s prilazom stadionu i sportskoj dvorani, ubrzati i kružnim tokom.

Nedaleko od te lokacije završava se i pješački nathodnik kojim se spajaju dva, četverotračnom južnom obilaznicom, razdvojena dijela Stadionskog naselja.

Inače, na svim se cestama po gradu obavlja i redovito održavanje - osim krpanja udarnih rupa kao i svake godine, prije početka nastave u školama nastoji se završiti obnova horizontalne signalizacije na kolnicima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike