Regija
ĐAKOVAČKI BAZEN

Tribine dobile hidroizolacijsku ovojnicu
Objavljeno 19. srpnja, 2016.

ĐAKOVO - Dovršena je cjelovita rekonstrukcija tribina Gradskih bazena Đakovo, koje održava komunalna tvrtka Univerzal, čime je đakovački miniaquapark dobio punu funkcionalnost. Osim što su hidroizolirane, tribine imaju novu estetsku dimenziju - u atraktivnoj su plavoj boji s crvenim stubištem.

- Zbog kontinuiranog višegodišnjeg prodiranja vlage i otjecanja vode ispod tribina, a time uništavanja opreme sportskih klubova koji koriste prostor pod tribinama, neophodno je bilo zaustaviti vlaženje i stvaranje plijesni te tako omogućiti primjerene radne i higijenske uvjete vaterpolistima, plivačima i odbojkašima. Uspješnom sanacijom tribina stvorene su pretpostavke za stavljanje u funkciju i obnovu garderoba, sanitarnog čvora, strojarnice i svih ostalih prostorija - navodi predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo.

Rekonstrukcija tribina obavljena je u nekoliko faza. Skinute su najprije, dodaje Soldo, stare ispucale pločice, zaštićena armatura, a zatim su sve površinske plohe tribina poravnate, prebrušene i presvučene novim zaštitnim slojem primera, na koji je potom nanesena posebna hidroizolacijska masa, čime su tribine postale jedna cjelina te je napokon spriječeno prodiranje oborinskih voda i vlage u unutrašnjost. Tehnološki najsuvremenija hidroizolacijska ovojnica tribina ima protuklizna, ali i UV stabilna svojstva, pa će nove tribine, osim nužne sanacije prostorija s postojećim sadržajima, omogućiti daljnji razvoj Gradskih bazena otvaranjem dodatnih sadržaja u kompleksu: fitness-centra, frizerskog salona i salona za masažu, saune, solarija i ostale wellness-ponude, što je samo dio ukupnog razvojnog potencijala Gradskih bazena i kontinentalnog turizma na području grada, zaključuje Soldo. M.Muškić

Najčitanije iz rubrike