Crna kronika
U POŽEGI POBJEGAO POLICIJI

Bijeg kao iz filma: Iskočio iz policijskog auta i pobjegao
Objavljeno 10. srpnja, 2016.

Policija do zaključenja teksta nije uhitila 33-godišnjeg državljanina BiH, koji je u Požegi pobjegao iz automobila, dok su ga policajci dovozili u istražni zatvor (ekstradicijski pritvor). Ovaj bizaran događaj potvrdila je i Policijska uprava požeško-slavonska: “Policija ima pojačano postupanje”.

Bijeg poput scene iz akcijskog filma dogodio se u subotu u poslijepodnevnim satima. Muškarac krupnije građe, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izvan Hrvatske, na temelju tjeralice uhićen je na graničnom prijelazu Slavonski Šamac. Nakon što je granična policija obavijestila nadležni sud o uhićenju muškarca s tjeralice, donesena je odluka da se uhićenog muškarca preveze u istražni zatvor u Požegi. Potom su ga djelatnici PU brodsko-posavske službenim automobilom odvezli u Požegu.

Sve je bilo u redu do ulaska u Požegu, u naselju Vidovci. Vozač automobila brodske policije sa zatvorenikom, na semaforu u Vidovcima je, umjesto da skrene desno prema istražnom zatvoru, produžio ravno Dubrovačkom ulicom prema gradu. U jednom trenutku policajci su shvatili da su pogriješili, nakon čega su skrenuli prema kolnom ulazu u jednu privatnu kuću, namjeravajući okrenuti vozilo. Iskoristivši mirovanje automobila između skretanja na kolni ulaz i ubacivanja u “rikverc”, zatvorenik je pred očima šokiranih policajaca otvorio vrata automobila i pobjegao. Ne gledajući iza sebe utrčao je u dvorište obližnje kuće te otrčao u brdo. Ne mogavši ga sustići djelatnici PU brodsko-posavske su pozvali pomoć kolega iz Požege. Vrlo brzo na mjestu bijega došlo je nekoliko policijskih vozila, dok su patrole “češljale” teren na području prigradskih naselja Laze Ćosine, Komušina i Laze Vasine.

Policija tijekom subote i nedjelje nije bila na ulici s dugim cijevima i pancirkama. Kako neslužbeno doznajemo, iako je odbjegli muškarac počinio kazneno djelo, u njemu nije bilo elemenata nasilja. U pretraživanje terena uključeni su i djelatnici specijalne jedinice policije Policijske uprave požeško-slavonske. Kako doznajemo pokrenut će se i istraga koja bi trebala utvrditi kako je došlo do bijega uhićene osobe iz policijskog vozila.AGM Kruna

KAKO JE OTVORIO VRATA...

Subotnji bijeg uhićenog muškarca iz policijskog vozila bila je glavna nedjeljna tema razgovora u prepunim požeškim kafićima. Mnogi se pitaju kako je moguće da osoba koju prebacuju u istražni zatvor može sa stražnjeg sjedišta otvoriti vrata službenog automobila. Drugi pak, s dozom ironije, kazuju kako je ovo požeški nastavak snimanja filma “Bjegunac”, te sada samo čekaju da se pojavi Tommy Lee Jones sa svojom ekipom lovaca na bjegunce.

opis

POLICIJA TRAŽI MUŠKARCA KRUPNIJE GRAĐE

Policiji potragu otežava šumovit i brdovit teren iznad Vidovaca

Možda ste propustili...

U ODVODNOM KANALU IZMEĐU ANTUNOVCA I OSJEČKOG PRIGRADSKOG NASELJA TENJE

Na osječkom području u vozilu pronađena mrtva osoba

Najčitanije iz rubrike