Novosti
“SLUČAJ BOSO” - POLICIJA PODNOSI KAZNENU PRIJAVU

“Država zviždače ostavlja nezaštićenima”
Objavljeno 9. srpnja, 2016.

Vezani članci

“SLUČAJ BOSO”

Dujmić: Supruga je dobila otkaz zato što je progovorila

“SLUČAJ BOSO” – NAPADNUT VLASNIK

Stanić tvrdi: Prijete nam smrću!

Dan nakon napada na vlasnika trgovačkog lanca Boso u Vinkovcima, Bosiljka Stanića, policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje.

– U Vinkovcima je 7. srpnja, oko 11 sati, u Ulici H. D. Genschera ispred trgovačkog centra, došlo prvo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između 58-godišnjaka i 49-godišnjaka u kojem su obje osobe ozlijeđene. Kriminalističko istraživanje još traje, a po okončanju će protiv 49-godišnjaka biti proslijeđena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu – navodi se u petak u priopćenju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

I dok se javnost već tjednima bavi aferom u toj tvrtki u gradu na Bosutu, čiji su radnici javno progovarali o mobingu, a vlasnik Bosiljko Stanić demantira tvrdnje o nepravilnostima u radu tvrtke, na slučaj se osvrnula i udruga Zviždač, čija je predsjednica Vesna Balenović. Podsjetila je na navode radnika “o nezamislivim uvjetima u kojima rade” i osudila fizički napad na vlasnika trgovačkog lanca Boso.

– Napad nije poruka jednog pojedinca, mogla bi to biti poruka mase zlostavljanih građana koji zbog svog upozoravanja na mobing, zlostavljanje, izrabljivanje, nepravdu, kršenje zakona, kriminal i korupciju poslodavaca stradavaju, a da ih Republika Hrvatska ničim nije zaštitila, pa ni Zakonom o zaštiti zviždača – navela je Balenović koja apelirala na političare da takav zakon donesu. Podsjetila je pritom i kako je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović “svojevremeno obećavala zaštitu zviždača i osnutak Ureda za zviždače na Pantovčaku”, što se, pak, nije dogodilo.

– Pozivamo tehničkog premijera Tihomira Oreškovića, čelnike HDZ-a, SDP-a i druge koji obećavaju reforme, da se odazovu jednom od naših brojnih poziva na razgovor o statusu zviždača u Hrvatskoj i o potrebi donošenja Zakona o zaštiti zviždača – navela je Vesna Balenović, pitajući “zašto država poslodavcima pruža policijsku zaštitu dok zviždače godinama ostavlja nezaštićene”. S.Butigan

Možda ste propustili...

TEHNIČKA VLADA ODLUČILA DODIJELITI 50.000 EURA MARKU PURIŠIĆU ZA USPJEH NA EUROSONGU

Baby Lasagna zahvalio na nagradi, zamolio Vladu da je donira onkologiji