Dome slatki dome
OD BRISANJA PRAŠINE DO MIJENJANJA POSTELJINE

"Generalka" u stanu
za sedam dana
Objavljeno 30. lipnja, 2016.

Došlo je vrijeme za generalno čišćenje vašeg doma. Vjerojatno ne znate odakle početi pa uz naše savjete generalno očistite stan za sedam dana. Ako ste zaposleni sve ovo radite nakon posla.

Nedjelja – u nedjelju napravite plan kako ćete se organizirati. Očistite kuhinju zbog lakšeg pristupa, pokupite dječje igračke s poda, bacite stare novine i stavite sve stvari na njihovo mjesto, jer tako ćete lakše početi s čišćenjem.

Ponedjeljak – prebrišite prašinu u cijelom stanu, uključujući i manje dostupne prostore, također i police. Namještaj očistite posebnim sredstvima za čišćenje. Obrišite sve male svjetiljke, lustere i žaluzine.

Utorak - uzmite sredstvo za čišćenje kupaonice, našpricajte kadu, umivaonik, WC školjku, i dok sve to stoji našpricano, prebrišite sve police u kupaonici, pločice i ogledalo. Zatim oribajte sve sanitarije i tuš-kabinu.

Srijeda – vjerojatno vam je najteže očistiti kuhinju. Prvo trebate očistit hladnjak, bacite sve što vam ne treba i što ima miris. Dobro ga prebrišite, a zatim krenite čistiti ostatak kuhinje. Očistite sve kuhinjske elemente, iznutra i izvana. Na kraju prebrišite radnu površinu i kuhinja je gotova.

Četvrtak – usisajte sve tepihe. Zatim prebrišite sve podove, parkete i laminate.

Petak – u petak operite šareno rublje, stavite ga sušiti i odmorite se, jer je petak dan kada trebate provesti kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji.

Subota – s obzirom na to da u subotu imate više vremena za čišćenje, promijenite posteljinu. Operite bijelo rublje. Oglačajte ako imate rublja za glačanje. Složite ormare i uredite biljke u vašem domu.

Kada ste sve to obavili, nedjelja vam ostaje kao dan za odmaranje. Svaki dan nakon ovakvog čišćenja dovoljno je posvetiti se sat vremena čišćenju doma i on će biti uvijek čist i uredan. T.K.

Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

Najčitanije iz rubrike