Regija
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA POŽEGE

Suglasni s dogradnjom zgrade Veleučilišta
Objavljeno 28. lipnja, 2016.

POŽEGA - Olujno nevrijeme koje je zahvatilo cijelu Požeštinu poslije 15 sati nije se još niti smirilo kada je u 16 sati počela sjednica Gradskog vijeća. Krenula je idilično, čak ni aktualni sat nije bio nešto olujan, no potom su točke dnevnog reda išle sve sporije i sporije. Vezano uz proračun, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Zdravko Ronko izjavio je da je on “neprobavljiv”. Gradonačelnik Vedran Neferović istaknuo je da su planovi izvršeni, a da se nije moglo više jer na proračun Grada stalno stižu prisilne naplate i ovrhe za “brojne sumnjive projekte koji su rađeni u vrijeme gradonačelnika Ronka”. Grad Požega, za razliku od prije, dodao je, ima jako mnogo projekata, neki čekaju natječaje, a neki su u realizaciji.

Usvojena je Odluka o socijalnoj skrbi Grada te dopuna Prostornog plana uređenja grada Požega i dopune Generalnog urbanističkog plana. Dana je suglasnost za dogradnju zgrade Veleučilišta, koja će novim objektom dobiti u podrumu sportsku dvoranu i sadržaje uz dvoranu, u prizemlju knjižnicu i čitaonicu i osam ureda, na 1. katu tri velike predavaonice koje će biti povezane hodnikom u razini s glavnom zgradom te na 2. katu laboratorije i urede za nastavnike.

Raspravu je izazvala i točka o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom Veleučilištu u Požegi, koje bi na toj lokaciji, uz Gradsku kuglanu i ispred Gradskih bazena, krenulo u gradnju Studentskog doma. Odbačena je primjedba vijećnika Ronka da se želi potrošiti novac Veleučilišta budući da je riječ o novcu Europske unije i Ministarstva te je iznos za kupnju zemljišta od 1,6 milijuna kuna prihvatljiv trošak u projektu. Iako su neki vijećnici izrazili sumnju u odabir lokacije za dom, ona je u konačnici ocijenjena prihvatljivom.

Vijećnici su prihvatili izvješće o radu za 2015. godinu trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Grada - Tekije i Komunalca. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike