Osijek
OPĆINA ERDUT

Odobren projekt “Europa za građane”
Objavljeno 21. lipnja, 2016.

Općini Erdut odobren je projekt iz programa Europa za građane 2014.-2020. Opći je cilj projekta doprinos jačanju osjećaja pripadnosti EU među sadašnjim i budućim građanima Unije u balkanskim zemljama, podizanjem razine informiranosti i znanja o EU i pravima europskih građana, te promicanjem interkulturalnog dijaloga, međusobnog razumijevanja i volonterstva na razini Unije.

Partneri na projektu su Poduzetničko-razvojni centar Lokalna razvojna agencija d.o.o. Erdut (Hrvatska), Općina Sremski Karlovci i Udruženje Dunav 1245 (Srbija), Grad Doboj (Bosna i Hercegovina), Općina Danilovgrad (Crna Gora) i Udruga za razvoj volonterskog rada Novo Mesto (Slovenija).

Aktivnosti projekta bit će usmjerene na povećanje informiranosti o EU, procesu integracija, prava i sudjelovanje građana u procesu donošenja odluka, te na rasprave o budućnosti Europe i kakvu Europu građani žele. Pokrenut će se inicijativa za formiranje i pokretanje volonterske mreže među zemljama partnerima na projektu, te će se određeni dio tema na događanjima posvetiti problemu migrantske krize. Općina Erdut je jedina općina iz regije kojoj je u ovom pozivu odobren projekt. Sam projekt vrijedan je, navode u PORC-u, 107.500 eura, a traje od 1. srpnja 2016. godine do 30. studenoga 2017. godine. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike