Sport
ANTE ČAČIĆ O NEREDIMA

Ovo je bio terorizam
Objavljeno 17. lipnja, 2016.

Naš izbornik Ante Čačić prvi se pojavio pred novinarima nakon utakmice, a njegov nastup protekao je u turobnoj amosferi zbog svega što se događalo u završnici susreta. Gotovo se uopće nije pričalo o dobroj igri Hrvatske nego isključivo o događajima u završnici susreta koji su zasjenili sve što se do tog trenutka događalo na terenu.

- To je čisti terorizam! To nisu hrvatski navijači nego grupica onih koji žele uništiti sve naše želje i snove. Bilo je naznaka kako se tako nešto može dogoditi, ali nismo vjerovali da će se i dogoditi. Nije to ništa novo. Kroz kvalifikacije imali smo takva iskustva, ali očito da se u našoj državi nitko ne želi uhvatiti u koštac s tim problemima. HNS se ne može sam boriti protiv toga. Nije čudno što je igračima pala koncetracija nakon tog prekida, jer svi su oni imali obitelj i rodbinu na toj tribini - rekao je naš izbornik.

O utakmici je govorio malo toga. Ključno pitanje bilo je zbog čega je relativno rano iz igre izvukao Luku Modrića iz igre.

- Osjetio je aduktor i zato sam ga želio sačuvati za utakmice koje dolaze. Ne mislim da je to poremetilo ritam naše igre. Nakon ružnih scena na tribini pala nam je konctracija, ali ne mogu igračima ništa zamjeriti zbog toga. Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, ali na konačan rezultat utjecale su stvari koje nisu pod našom kontrolom. Na žalost, hrvatska reprezentacija i svi patriotski raspoloženi navijači taoci su te male skupine neprijatelja - zaključio je Ante Čačić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Češki izbornik Pavel Vrba bio je zadovoljan rezultatskim preokretom, iako je priznao kako njegova momčad najvećim dijelom utakmice nije izgledala dobro.

- U prvom poluvremenu igrali smo uplašeno. Tijekom odmora rekao sam igračima neka se opuste i pokušaju biti hrabriji. Hrvatska je bila bolja, ali mi smo imali sreću što su nam zamijene odlično reagirale - rekao je Vrba, pa nastavio:

– Ovo je vrlo važan bod za nas, jer nam ostavlja mogućnost plasmana u drugi krug.

Koliko je presudan bio izlazak Luke Modrića iz igre nakon što je Hrvatska došla do prednosti od dva pogotka?

- Modrić je sigurno važan igrač za Hrvatsku, ali ne bih razgovarao o tome koliko je to bilo presudno. Ključna je stvar bila što smo do kraja vjerovali kako možemo izvući povoljan rezultat. Važnu ulogu u tom našem povratku u utakmicu odigrali su i navijači koji su nam pružali podršku do samog kraja.

Naravno, ni češki izbornik nije mogao izbjeći pitanja o događanjima u završnici utakmice kada je susret prekinut zbog ispada hrvatskih navijača.

– Ne volim pričati o stvarima koje nisu pod našom kontrolom. O tome će odlučiti UEFA. Znam koliko su navijači važni za svaku reprezentaciju, a to što se događalo u završnici susreta nema nikakve veze s nama - zaključio je Vrba.

Dalibor KELER
Dr. Nemec: Modrić propušta Španjolsku

Luka Modrić zbog ozljede je napustio teren u 62. minuti, a o njegovom stanju poslije susreta izjavio je dr. Nemec, koji je predvidio kako najbolji hrvatski igrač neće biti spreman za susret protiv Španjolske.

- Luka ima lakše istegnuće aduktora koje zahtijeva nekoliko dana stanke, tako da neće moći igrati za tri dana protiv Španjolske. Ne treba riskirati, ali nadam se da će biti spreman za dvoboj osmine finala.

REAKCIJE IGRAČA

Ivan Rakitić

"Imali smo zapravo sreće jer je sudac namjeravao prekinuti utakmicu, a onda bismo vjerojatno ostali i bez boda. Pojavila se grupica huligana, a svi znamo da je pravih navijača mnogo više i oni će najviše ispaštati.

Ivan Perišić

Kao da nisi na utakmici kad se dogodi ovakav prekid, samo misliš o tome, a trebao bi igrati nogomet i onda te Česi kazne. Bit će teško nastaviti Europsko prvenstvo, moramo skupiti glave, ali možda je bolje da više niti ne igramo.

Darijo Srna

Ovo mi je bila najteža utakmica u karijeri. Nemam više komentara na takve situacije, ali treba igrati i nakon prekida. Gledali smo jako dobru Hrvatsku i nakon 2:0 prepustili smo inicijativu protivniku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike