Novosti
APEL MINISTRU OBRAZOVANJA

Nastavite financirati
prijevoz učenika
Objavljeno 15. lipnja, 2016.

Varaždinski župan Predrag Štromar u srijedu je poslao otvoreno pismo ministru znanosti, obrazovanja i sporta Predragu Šustaru, u kojem apelira na što hitnije donošenje Odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju od rujna ove godine do lipnja iduće.

“Svi dosadašnji pokušaji i nastojanja da vam pomognemo u pronalaženju načina za osiguranje sredstava za nastavak sufinanciranja prijevoza za učenike, kao i brojni javni pozivi i molbe, kako onih putem dopisa, tako i u našim neposrednim razgovorima, nisu proizveli nikakav učinak. Nisu pomogli ni brojni tekstovi u javnim medijima, ni aktivnosti naše djece kojima se ukazivalo na težinu ovog problema. Svjesni svih okolnosti u kojima žive naše obitelji, kao i svih učinaka, odluke o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca na ukupnu obrazovanost, zajedno sa svojim suradnicima izradili smo prijedlog odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan 2016. - lipanj 2017. godine", ističe Štromar u dopisu.

Izražava nadu da će Šustar svojim znanjem, kompetencijom i autoritetom uspjeti ishoditi prihvaćanje te odluke od strane Vlade.

“Neprihvaćanjem ove odluke, vi osobno i vaša administracija izravno ćete utjecati na ionako loš standard prosječnih hrvatskih obitelji. Odbijanjem ove odluke našu ćete zemlju vratiti desetak godina unatrag, kada čak 30 posto mladih nije upisivalo srednje škole. Roditelji učenika u Varaždinskoj županiji, ali i diljem Lijepe Naše, od rujna bi se mogli naći pred velikim problemima ako za mjesečne karte za prijevoz moraju izdvajati i više od tisuću kuna”, upozorava Štromar. H

Možda ste propustili...

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament

NOVI ZAŠTITNICI NAŠEG ZRAČNOG PROSTORA

Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu