Novosti
PANENIĆ I DOBROVIĆ U VUKOVARU:

“Preuzimanje 'Borova'
nije realna opcija”
Objavljeno 20. svibnja, 2016.

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović i gospodarstva Tomislav Panenić u petak su u Vukovaru razgovarali s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom o brojnim pitanjima razvoja Vukovara s naglaskom na potrebu otvaranja novih radnih mjesta.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izrazio je zadovoljstvo inicijativom koju vukovarske gradske vlasti pokazuju kada je riječ o gospodarskoj obnovi grada, ali je i dodao kako sama inicijativa, nažalost, nije dovoljna da bi se situacija unaprijedila, već se moraju promijeniti i opće okolnosti koje utječu na rast gospodarstva.

Na pitanje novinara što je s privatizacijom vukovarskog "Borova" te Luke Vukovar, koji se nalaze u većinskom vlasništvu države, Panenić je kazao kako je “Borovo” još uvijek u poteškoćama i preuzimanje te tvrtke od bilo koga nije trenutno realna opcija. “Jasno je da ovdje treba značajno promijeniti uvjete poslovanja i opterećenosti koja je nastala iz prijašnjih razdoblja i tek onda bi se moglo razmotriti može li 'Borovo' prihvatiti strateškog investitora”, pojasnio je.

Kazao je kako se vukovarska Luka također suočava s problemima. "Informirali su me o padu pretovara roba u Luci i mislim da je to pokazatelj koliko je gospodarstvo u lošoj situaciji. Bez jačanja gospodarstva bilo koje rješenje za Luku je nemoguće", zaključio je Panenić.(H)

Možda ste propustili...

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi

PRVI KRUG PREGOVORA O SASTAVLJANJU HRVATSKE VLADE

DP: Razgovori su konstruktivni, a od načela ne odustajemo