Regija
DEVETI PROJEKT “LIJEPA NAŠA SAVA” U ŽUPANJI

Počeo Savski sajam
Objavljeno 21. svibnja, 2016.

ŽUPANJA – Brojni posjetitelji okupili su se jučer na Savskom sajmu, održanom u sklopu 9. nacionalnog projekta “Lijepa naša Sava” na gradskoj šetnici i u parku Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera. Uživali su u bogatoj ponudi suvenira, zlatoveza, šlinge, vina, etnokreacija, licitara, medenjaka… Održane su brojne radionice i prikazi izrade zlatoveza, ružice za oglavlje, izrade etnofrizura, šaranje tikvica, čijalo perja, tradicionalna izrada sapuna…

Cilj je ovog projekta promicanje svijesti o važnosti zaštite hrvatskih voda i vodnoga bogatstva te poticanje ekoturizma i turističkih sadržaja. Projekt su partnerski pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Međunarodna komisija za slijev rijeke Save i Coca-Cola HBC Hrvatska, s partnerima na državnoj i lokalnoj razini, među kojima su i TZ Županje i Grad Županja.

Savskom sajmu pridružili su se i glumci u okviru Dana grada domaćina 23. Festivala glumca, koji su uz zvuke tamburice uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi savskog kraja. Sajam se nastavlja i danas.(M.L.O.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike