Regija
PODMLADAK CRVENOG KRIŽA OŠ IZ PRIVLAKE

Pomagali “ozlijeđenima” i promovirali ruksak SET2GO
Objavljeno 19. svibnja, 2016.

VINKOVCI - U sklopu akcije “Hrvatska volontira”, ekipa podmlatka Crvenog križa OŠ Stjepana Antolovića Privlaka, u sastavu Tea Vaktarić, Valentina Kostančar, Valentina Jurić, Mihaela Bičanić, Gabrijela Antolović i Mihael Zavišić, održala je u pješačkoj zoni ispred Gimnazije Vinkovci pokaznu vježbu prve pomoći na zorno prikazanim ozljedama.

Mladi humanitarci iz Privlake svoje su znanje iz prve pomoći pokazali i dokazali pobjedama na Gradskom i općinskom natjecanju mladih GD Crvenog križa Vinkovci, pobjedom na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije u Novoj Gradiški, te osvajanjem petog mjesta na državnom natjecanju mladih HCK u Kninu.

Pokazna vježba bila je prigoda da svoja znanja iz prve pomoći volonterski prenesu sugrađanima, a članovi Mladeži Crvenog križa Vinkovci posjetiteljima su dijelili zdravstvene promidžbene materijale te promovirali SET2GO, obiteljski ruksak koji sadržava osnovne artikle nužne za prve trenutke nakon kriznog događaja. M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike