Regija
KONCERT UZ 62. ROĐENDAN GLAZBENE USTANOVE

Fantom u brodskoj Glazbenoj školi
Objavljeno 14. svibnja, 2016.

SLAVONSKI BROD - Slavonskobrodska glazbena škola od ponedjeljka je uz Dan škole nizom koncerata obilježavala 4. tjedan glazbe, a jučer je svečanim koncertom proslavila 62 godine postojanja. Za tu prigodu odabrali su drukčiji izričaj, kaže ravnateljica Mirela Jagodić, a riječ je o najpoznatijim songovima iz mjuzikla Fantom u operi, remek-djela Andrewa Lloyda Webbera. Prema zamisli prof. Gorane Biondić Ruško, prilagođeni su aranžmani u pojedinim brojevima i odmaknuti od izvorne partiture prema drugim žanrovima. “Napravili smo jednu operno-metal-rock verziju”, kaže redateljica Ruško, a svoj su doprinos dali i učenici, pokazavši kako se na zanimljiv način može izići iz klasike. Solistice Sara Kožul i Karla Baričević, pripremale su se od rujna prošle godine. “Bilo je naporno uz školu, no zadovoljstvo je i zanimljivost uz pjevanje isprobati i glumu”, kažu učenice, koje iza sebe imaju nagrade za razne nastupe. Sara je prije nekoliko dana osvojila drugu nagradu na 4. međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Uz soliste, među četrdesetak sudionika na pozornici dvorane Glazbene škole, osvijetljene samo lučicama, predstavili su se i članovi Mješovitog zbora te Instrumentalni sastav nastavnika, koji je, pod dirigentskom palicom Danijele Božičević, dočarao tajanstvenog Fantoma, praizvedenog prije tri desetljeća na londonskom West Endu.

Osnovna i srednja brodska glazbena škola, koja ukupno ima 333 učenika, i ove je godine postigla niz uspjeha. Na 11 natjecanja do sada je osvojeno 29 nagrada i priznanje. Među zvučnijim imenima koja su je završila su Krešimir Seletković, Damir Gregurić i Gorana Biondić Ruško. M. Radošević

Možda ste propustili...

NIJE ZA MLAĐE OD 16 GODINA

Predstava “Čudo u Poskokovoj Dragi”

U ČETIRI DANA ODVEZLI VIŠE OD 400 KILOMETARA

Vukovar dočekao biciklističku Karavanu prijateljstva

DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski teren u centru Virovitice

Najčitanije iz rubrike