Kultura
IZLOŽBA U VINKOVCIMA

40 godina slikara Beuka u Galeriji Gradskog kazališta Joza Ivakić
Objavljeno 29. travnja, 2016.

VINKOVCI - Izložba posvećena nedavno preminulom vinkovačkom slikaru Peri Beuku otvorena je u Galeriji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci prema želji obitelji i do sada je najposjećenija izložba u ovoj galeriji, a okupila je više od 300 posjetitelja, tako da nisu svi mogli ući na otvorenje.

Prema riječima Kreše Marića, organizatora i moderatora otvorenja, izložba je sjećanje na prerano preminulog umjetnika, tako da su izloženi radovi iz cijelog njegova opusa, od 1976. do 2016. godine, što je 40 godina umjetničkog rada. Bio je slikar autodidakt i uglavnom je slikao motive iz prirode u koju je bio zaljubljen. Kao dipl. ing. šumarstva bio je zaposlen u Hrvatskim šumama, Podružnica Vinkovci, član likovnih udruga: HDLU Vinkovci, Otočki vir Otok i LUŽ Županja te Ogranka MH u Vinkovcima. O autoru i njegovim slikama govorili su Krešo Marić i Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta.

U glazbenom dijelu nastupili su učenica i učenik Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci: Tanja Zuić (sopran) i sin slikara Filip Beuk na klasičnoj gitari, te nastavnici te škole flautistica i pjevačica Petra Marković i gitarist Igor Blažević.

Izložbu je otvorio doc. dr. sc. Dražen Švagelj, predsjednik OMH u Vinkovcima, a izložba se može vidjeti u radno vrijeme kazališta. (M.K.)

Možda ste propustili...

OTVOREN DEVETI HRVATSKI TRIJENALE GRAFIKE U KLOVIĆEVIM DVORIMA

Radovi umjetnika različite dobi i umjetničkih izražaja

ODRŽAN 24. MEMORIJAL HRVOJA MAJIĆA

Večer instrumentalne tamburaške glazbe

Najčitanije iz rubrike