Regija
NAKON 11 GODINA POČASNI GRAĐANIN, PRVI PUT NAGRADA “ZLATNI LIST”

Počasni građanin Gojko Sljepčević, “Zlatni list” Miloradu Krgoviću
Objavljeno 30. travnja, 2016.

U sklopu svečane sjednice Gradskog vijeća Belišća tradicionalno će se dodijeliti i javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama koji su na različite načine oplemenili život sredine u kojoj djeluju. Na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja i odlukom Gradskog vijeća Belišća bit će dodijeljeno jedno javno priznanje Počasni građanin grada Belišća, jedna plaketa za životno djelo “Zlatni list”, sedam plaketa Grb grada Belišća i pet plaketa “S. H. Gutmann”.

Plaketa “S. H. Gutmann” za izuzetna ostvarenja i doprinos u gospodarskom životu grada pripala je Jozi Šutalu, Kazališnoj kavani, Miroslavu Svalini te tvrtkama Leistritz turbinske komponente Belišće d.o.o. i Fochista Belišće d.o.o. DVD Veliškovci primit će plaketu Grb grada Belišća za doprinos razvoju vatrogastva, NK Podravac Bistrinci za dostignuća u sportskom životu, a Dragan Vidošić za ukupni doprinos društvenom životu. Isto priznanje dobit će i Udruga za kulturu i umjetnost ZUM Belišće za doprinos u kulturnom životu, a saborska zastupnica i bivša zamjenica gradonačelnika Belišća Marija Ilić za ostvarenja u raznim granama života grada, kao i Udruga HVIDR-a Belišće. Župa svetog Josipa Radnika Belišće, koja ove godine slavi 50. rođendan, priznanje dobiva za iznimna ostvarenja i doprinos duhovnom i ukupnom društvenom životu grada.

Nakon punih jedanaest godina Belišće će dobiti još jednog počasnog građanina - Gojka Sljepčevića, koji to priznanje dobiva za posebna ostvarenja i doprinos u razvoju i promociji grada Belišća i županije te napretku gospodarskog života grada. Za priznanje ga je predložio gradonačelnik Dinko Burić, navevši, između ostalog, u svom obrazloženju da je riječ o čovjeku koji je 1973. godine izabran za generalnog direktora Kombinata Belišće, obnašajući tu dužnost punih 13 godina, sve do 1986. godine, nakon čega je još tri godine bio savjetnik generalnog direktora.

Najnovije gradsko priznanje, plaketa za životno djelo “Zlatni list”, odlazi prof. dr. sc. Miloradu Krgoviću za cjelokupni stvaralački put te iznimna ostvarenja i doprinos razvitku u području gospodarske djelatnosti od posebnog značenja za građane Belišća. Taj veliki znanstvenik, stručnjak i inovator svjetskog glasa, koji iza sebe ima oko 250 objavljenih znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima, monografije, knjige, skripte i projekte, uz Belišće je, osim obitelji i prijatelja te dugog radnog vijeka u Kombinatu “Belišće”, posebno ostao vezan djelom koje je trajno ostavio gradu - papirnim strojem 3, koje je bilo i ostalo sinonimom za Belišće kao grad papira. L. Aničić

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike