Crna kronika
STRAVIČNA TRAGEDIJA U ČEPINU

Četverogodišnji dječak upao u kantu s vodom i utopio se
Objavljeno 31. ožujka, 2016.
Dječak je upao u kantu za reciklažni papir koja je dopola bila napunjena vodom

ČEPIN - Nezapamćena tragedija potresla je sve stanovnike Čepina. Četverogodišnji dječak, u srijedu oko 18 sati, smrtno je stradao. Nakon toga događaja na teren je izišla policija te su u tijeku izvidi.

Kako neslužbeno doznajemo dijete se igralo u dvorištu i u trenutku nepažnje upalo u kantu za reciklažni papir u kojoj je bilo vode, te se udavilo. Ni nakon pružene pomoći nije mu bilo spasa. Inače, riječ je o srednjem djetetu u obitelji, a osim još jednog, najstarijeg djeteta, prinovu je ova obitelj dobila početkom ožujka. Točno mjesec dana nakon rođenja brata igra, a vjerojatno i znatiželja, četverogodišnjaka je odvela u smrt.

Dječak se prije tragedije igrao na ulici. U trenutku kada je otac otišao u kuću da vidi kako je supruga, mališan je, tražeći igračku, došao do kante. Ispred kante je dovezao svoj traktorčić, popeo se na njega, nagnuo se i, na žalost, upao u nju. Plava kanta je dopola bila ispunjena vodom. Kada je obitelj primjetila da je dječak pod vodom izvukli su ga i pokušali reanimirati. S oživljavanjem je nastavila i Hitna pomoć, no, na žalost, djetetu nije bilo spasa...

Policija ne želi iznositi nikakve informacije o ovoj tragediji pozivajući se na zakon i na činjenicu da je riječ o maloljetnoj osobi. Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, samo je rekao da su izvidi u tijeku. “Prema zakonu, zbog tajnosti samoga postupka nismo dužni o ovom događaju izvijestiti javnost”, rekao je Premec. Identičnu informaciju dobili smo i u Županijskom državnom odvjetništvu Osijek.

Ova tragedija vrlo je slična onoj otprije 15 godina kad je u bačvi napunjenoj kišnicom stradala dvogodišnja djevojčica. Iz ulice u osječkom naselju Jug II gdje je stanovala, uputila se s majkom u vrt kojeg je obitelj obrađivala na zemljištu pokraj južne obilaznice. U trenutku dok je majka radila u vrtu, djevojčica se zaigrala i približila bačvi čiji su rubovi bili umrljani naftom. Nakon pada na glavu djevojčica je izgubila svijest, a dovoljno je bilo nekoliko trenutaka da joj nafta u kombinaciji s vodom ošteti krhko tijelo. Iako je preživjela, djevojčici su ostale trajne psihičke i fizičke posljedice.

Ova dva događaja svakako su podsjetnik da zaigranu djecu ne smijemo ni na trenutak ispuštati iz vida. U vrijeme proljetnih radova i lijepoga vremena, kad su djeca uglavnom na otvorenom, valja još jednom dobro pratiti njihov korak kako se iz naizgled bezazlene situacije ne bi dogodio nemili događaj.

Marija MIHELIĆ
Šokirani susjedi

Tragedija je pogodila i stanovnike ulice u kojoj stanuje mlada obitelj. Susjedi sa suzama u očima kažu kako ovakvu tragediju ne pamte. Inače, ulica je puna djece, jer u njoj živi mnogo mladih obitelji. “Teško je bilo što reći nakon ovoga... Najgore je kada dijete nastrada. Molim vas, pustite obitelj da se u miru oproste od svog anđela”, kratko je kroz plač rekla jedna od susjeda.

Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike