Crna kronika
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA SRBINU, HRVATU I BOSANCU

Svoj trojici po deset mjeseci zatvora zbog krađa skupih terenaca
Objavljeno 13. veljače, 2016.
Uvjetnu je dobila žena koja je pokušala skriti ključeve vozila

OSIJEK - Vladica V. iz Srbije, Sergej P. iz Bosne i Hergegovine i Hrvat Nikola A. nepravomoćno su osuđeni na Općinskom sudu u Osijeku na po deset mjeseci zatvora. Proglašeni su krivima za krađe dvaju vrijednih automobila u Francuskoj i Italiji. Željka A., supruga Nikole A., osuđena je na osam mjeseci zatvora, dvije godine uvjetno, jer je pokušala prikriti ukradeni automobil kada su joj u kuću, sa sudskim nalogom, došli policajci.

Tijekom studenog i kolovoza prošle godine Vladica V. i Sergej P. u Italiji i Francuskoj provalili su i ukrali dva Range Rovera. Potom su ih odvezli u Hrvatsku, i to u Silaš, kod Nikole A., koji ih je, stoji u obrazloženju nepravomoćne sudske presude, naknadno trebao odvesti do graničnog prijelaza sa Srbijom. Tamo bi automobile preuzele za sada nepoznate osobe i odvezle ih u Srbiju radi daljnje prodaje.

Prvi terenac Vladica i Sergej ukrali su 7. kolovoza 2015. u Francuskoj. Provalili su u Range Rover Sport, još uvijek nepoznatog vlasnika, vrijedan oko 350.000 kuna. Potom su ga dovezli u dvorište Nikole A. u Silašu, nakog čega je on ukradeni automobil odvezao do graničnog prijelaza Bapska i predao ga još uvijek nepoznatim osobama radi daljnje prodaje. Potom su ista dvojica 8. studenoga prošle godine u Italiji provalila u još jedan Range Rover Sport i ukrala ga te odvezla u Silaš.

Željka A. je tog istog dana, iako je znala da je automobil ukraden u Italiji, kada su došli policajci, da bi im otežala potragu za automobilom i zaštitila supruga, uzela ključeve vozila i bacila ih u stroj za krunjenje kukuruza.

Sandra LACIĆ
MORAJU PLATITI 350.000 KUNA

Vladica V., Sergej P. i Nikola A. moraju u državni proračun uplatiti 350.000 kuna zarađene protupravne imovinske koristi te svaki platiti 1000 kuna troškova kaznenog postupka. Nikoli A. oduzima se skupocjeni Range Rover, koji će se vratiti vlasnici u Italiju. Željka A. mora platiti 500 kuna sudskog paušala.

Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike