Crna kronika
POŽEGA: USPJEH POLICIJE

Zaplijenili tonu duhana
Objavljeno 10. veljače, 2016.

POŽEGA - U prošlotjednoj akciji Policijske uprave požeško-slavonske na području Jakšića i Kutjeva, policijski službenici su, sa sudskim nalogom u rukama, pretražili objekte koje koristi 31-godišnjak s jakšićkog područja. Tom su prilikom kod njega pronašli i oduzeli oko 990 kilograma sušenog duhana u listu tipa Verginia, i to bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Također je izvršena pretraga obiteljske kuće na području Požege u kojoj prebiva 34-godišnjak. Tamo je pronađeno 58 kilograma sušenog duhana u listu tipa Verginia, dva i pol kilograma sitno rezanog duhana, također bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i jedna rezačica. Isti dan provedena je još jedna pretraga obiteljske kuće i osobnog automobila na Požeškom području, tamo je pronađeno 4,8 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica u vlasništvu 59-godišnjaka.

- Sav duhan je oduzet i slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom carinskom uredu u Osijeku. Ukupno je oduzeto 1058 kilograma duhana. Osim prekršajne prijave osobe su dužne platiti i trošarine, budući da je trošarina oko 500 kn po kilogramu, to je oko pola milijuna kuna trošarine za plaćanje, rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike