Crna kronika
NESREĆA U BLIZINI OSNOVNE ŠKOLE U PETLOVCU

Dječak kritično nakon što ga je kombi udario na zebri
Objavljeno 9. veljače, 2016.

PETLOVAC - Sedmogodišnji dječak bori se za život nakon što je na njega prekjučer oko 12.20 sati, u Ulici Rade Končara, u Petlovcu, naletio kombi.

- Prometna nesreća dogodila se kada se 37-godišnji vozač kombija kretao ulicom od smjera zapada prema istoku. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza u blizini škole, vozač nije prilagodio brzinu da na vrijeme može propustiti pješake. Pri tome je kombijem udario u dijete koje se nalazilo na pješačkom prijelazu. Dijete je vozilom Hitne pomoći prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu utvrđene teške ozljede opasne po život. O ovoj prometnoj nesreći dostavljamo izviješće nadležnom državnom odvjetništvu, doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Kako ističu iz policije, na mjestu gdje se nesreće dogodila, postavljen je znak “djeca na cesti”. U manje od tjedan dana ovo je druga prometna nesreća s ozlijeđenim osobama na pješačkom prijelazu. U četvrtak je 72-godišnji vozač automobilom naletio na 17-godišnjaka na pješačkom prijelazu, na križanju Osječke i Ulice Vjekoslava Celestina, u Sarvašu. U nesreći je 17-godišnjak teško ozlijeđen.

U posljednjih nekoliko mjeseci više je pješaka stradalo na obilježenim pješačkim prijelazima u Slavoniji i Baranji. U prosincu je u Svačićevoj ulici u Osijeku mladi vozač naletio automobilom na 19-godišnju djevojku, dok su sredinom siječnja dvije maloljetne djevojke stradale na pješačkom prijelazu u Virovitici.S.Lacić

PREMEC: VOZAČI, USPORITE!

Iz Policijske uprave osječko-baranjske pozivaju vozače na oprez. “Vozači, bez obzira na dopuštenu brzinu kretanja na određenim dionicama prometnica, trebaju usporiti, odnosno prilagoditi brzinu svojih vozila i to naročito u blizini škola i vrtića. Vozači moraju biti posebno oprezni kada je riječ o djeci, upozorio je vozače Premec. Iz policije pozivaju roditelje da nauče djecu da budu oprezna u prometu, te da prije nego što krenu preko ceste uspostave “kontakt očima” s vozačima, odnosno da ne kreću preko ceste sve dok nisu sigurni da će se vozač zaustaviti.

Najčitanije iz rubrike