Zdravlje
NEMATE PREVIŠE VREMENA ZA TJELOVJEŽBU?

Za tri mjeseca otopiti suvišne kilograme
Objavljeno 1. veljače, 2016.

Veslao sam za hrvatsku reprezentaciju na dvije Olimpijade, ne znam na koliko sve svjetskih, europskih i državnih prvenstava. Nakon 19 godina u vrhunskom sportu - okončao sam karijeru. Odlučio sam podijeliti znanje i iskustvo iz područja treninga i prehrane sa svima koji žele oblikovati svoje tijelo, a nemaju dovoljno vremena, znanja ili volje samostalno se natjerati ostvariti željene ciljeve.

Veslanje je jedan od najtežih sportova. Aktivira čitavo tijelo, zahtijeva iznimnu fizičku, ali i mentalnu snagu. Tijekom pripremnog (zimskog) razdoblja veslači treniraju i po 12 puta tjedno (da, to znači ponekad i po dva puta dnevno), a treninzi traju u prosjeku dva sata. Da bih sve to izdržao, morao sam upoznati svoje tijelo, fiziološke i metaboličke procese u njemu, naučiti o pravilnoj prehrani i suplementaciji sve što se može. Saznao sam što funkcionira, a što ne, čime se dostižu, a čime miniraju ciljevi. Ako nakon cjelodnevnog sjedenja u uredu dođeš kući pa onda još malo sjediš pred računalom, doručkuješ u 15 sati i večeraš u 23, možda se natjeraš na (jedva) dva-tri kilometra trčanja mjesečno, da bi već sljedeći dan odustao zbog neke od djetetovih ili partnerovih obveza... ako svake večeri liježeš u nadi da je sutra dan kada ćeš se početi baviti sobom, a ujutro se budiš prazan i bezvoljan jer znaš da nemaš energije ni pokrenuti se... danas reci - DOSTA i samo kreni. Upravo za tebe razvio sam posebno prilagođen program vježbanja. Do željenih rezultata doći ćemo čak i ako nemaš previše vremena za trening i pravilnu prehranu. Kako bismo bili što precizniji - na prvom besplatnom treningu odredit ćemo osnovni smjer i dogovoriti kojim ćemo tempom napasti višak kilograma, zategnuti labave dijelove i dovesti se u formu za ljetnu sezonu.

Jamčim ti da ćeš već nakon tri treninga stvoriti naviku vježbanja, a prvi rezultati potaknut će te na još predaniji rad. Nakon mjesec dana promjene na tijelu ćeš vidjeti ti, a drugi već nakon dva mjeseca. Nakon tri mjeseca, uz moj program i nadzor, ostvarit ćemo zacrtani cilj. Zašto trenirati sa mnom? Svi oni koji se bave sportom na vrhunskoj razini znaju što znači izboriti nastup na Olimpijskim igrama. Ja sam u tom uspio dva puta i mogu reći da nije nimalo jednostavno. Osim napornog treniranja, potrebno je i pametno trenirati, pametno se hraniti i pametno odmarati.

Smatram da je utegnuto sportsko tijelo najfunkcionalnije tijelo. Da bi muškarac ili žena dobro izgledali na plaži, postotak masnog tkiva nije potrebno smanjivati ispod razine koja ugrožava zdravlje, kao što nije potrebno ni 'nabacivati' više mišićne mase nego što je zapisano u tvom genetskom kodu.(Mario VEKIĆ, osobni trener, 0917268956)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike