Kultura
ŠPIŠIĆEVE “ŽENE U CRVENOM” U SLAVONSKOM BRODU

Četiri žene nasmijale i zabrinule Brođane
Objavljeno 22. siječnja, 2016.

SLAVONSKI BROD - Ludens teatar iz Koprivnice gostovao je u Slavonskom Brodu s kazališnom predstavom “Žene u crvenom” osječkog autora Davora Špišića u režiji Franke Perković. Predstava je održana u prepunoj Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić.

Ta je predstava na trećoj dodjeli Nagrade publike internetskog portala Teatar.hr 2014. godine dobila nagradu za najbolji dramski tekst. U predstavi glume Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci.

“U vremenu oskudice, mi nudimo obilje. Žene u crvenom su bogata žanrovska riznica. Kao što je i život sam. Poput raskošne ponude TV kanala, pred vama će se izmjenjivati komedija, triler, socijalna drama i melodrama... Ovrhe, policijske opsade, glamurozan život bankarskih nasljednica, romantične uspomene stjuardesa, propale ljubavi i umirovljenički dani. Gušit ćete se u suzama smijeha, tražit ćete predah u džepovima tuge. Tamara, Nora, Dinka i Anđa – žene na rubu i žene u središtu svijeta. Spremne na sve, čak i pravdu uzeti u svoje ruke, kad pravde ponestane.

“Žene u crvenom” tvrđe su nego što se čini. Pucaju i pjevaju, opakije od Neslomljivih, žilavije od Otpisanih. Prije ili kasnije, zarobit će vas zauvijek”, rečeno je u najavi te predstave. (D.Kć.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike