Zdravlje
BLAGOTVORNO DJELUJE

Napitak s đumbirom pomaže pri mršavljenju, podiže imunitet
Objavljeno 4. siječnja, 2016.

Tisućama godina ljudi iz Azije đumbir koriste za liječenje raznih bolesti, ali i za održavanje metabolizma na zavidnoj razini. Poznato je da Azijatkinje rijetko imaju problema s viškom kilograma, a njihova tajna leži baš u napitku s đumbirom.

Đumbir je tradicionalni lijek protiv mučnine pa se preporučuje ženama koje su u drugom stanju, ali i osobama koji prolaze kroz kemoterapiju. Zbog blagotvornog djelovanja na želudac, ali i na čitav probavni sustav, džumbir je postao izuzetno popularan sastojak mnogih preparata za mršavljenje i ubrzavanje metabolizmna - ali i za dizanje imuniteta, jer sadrži mnogo vitamina C.

Za napitak s đumbirom potrebno vam je 1,5 l vode i komadić đumbira (oko 5 cm).

Prokuhajte vodu pa dodajte đumbir isjeckan na manje komadiće. Ostavite tako da odstoji pa dobijenu vodu procijedite i sipajte u bocu. Polako pijuckajte vodu tijekom čitavog dana.

Đumbirova voda (ili đumbirov čaj) pije se šest mjeseci, a trebalo bi steći naviku da je sa sobom svugde nosite, poput limunade u flašici. Bolji izgled kože, više energije, brži metabolizam i manje kilograma, primijetit ćete već nakon prvog mjeseca korištenja. (J.Kn.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike