Novosti
LAUDATO TV

Novi vjerski kanal počinje emitiranje
Objavljeno 21. prosinca, 2015.

Na Božić u 18 sati u Hrvatskoj se počinje emitirati vjerski televizijski kanal – Laudato televizija. Na konferenciji za novinare rečeno je kako je Laudato televizija privatna inicijativa kojoj su osnivači udruga Ime dobrote, Laudato d.o.o. i Ksenija Abramović, koja je i direktorica LTV-a. Ona je na moralnoj podršci zahvalila hrvatskim biskupima i apostolskom nunciju u RH, mons. Alessandru D'Erricu, čija im je preporuka pomogla dobiti sredstva Američke biskupske konferencije i međunarodne organizacije “Kirche in Not”, čime su nabavili potrebnu tehničku opremu.

- Laudato televizija je projekt angažiranih katolika laika željnih da Crkva u Hrvatskoj ima televizijski kanal koji će u svojim emisijama pratiti redoviti život Crkve, koja je bogata mnogim stvarnostima i pridonosi svekolikom razvoju naše zemlje - rečeno je na konferenciji za novinare.

Laudato TV ima dopuštenje Agencije za elektroničke medije za emitiranje satelitom, kabelom i internetom na rok od deset godina. Gledatelji u Hrvatskoj LTV će moći gledati preko Hrvatskog Telekoma na MAXtv-u, na kanalu 503 i na Iskon TV-u: kanal 138, TV Start i kanalu 140, TV Fun. Preko IPTV operatera emitirat će se i u BiH preko HT ERONET-a na HOME.TV-u, kanal 12.

- LTV nije profitabilni financijski projekt u smislu da će vlasnici od njega ostvarivati materijalnu korist. Ova inicijativa više služi kao poziv i služenje potrebama ljudi koji kao vjernici godinama žele u Hrvatskoj televizijski medij koji prije svega emitira vjerski sadržaj i emisije čije su tema Bog, Katolička Crkva, promatranje čovjekova života i događaja u društvu iz vjerničke perspektive. Također, televizija je otvorena suradnji sa svim vjerskim zajednicama u poticanju ekumenizma i međureligijskog dijaloga - istaknuto je na predstavljanju programa.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

POLICIJA I DALJE ISTRAŽUJE TKO JE NAPUSTIO NOVOROĐENČE

Dječačić pronađen u kanti za otpad postao je miljenik odjela

TRAGIČAN KRAJ BIJEGA KRIJUMČARA MIGRANATA

Zbog nekoliko stotina eura odvezao u smrt četiri osobe

Najčitanije iz rubrike