Osijek
OSIJEK I OVE GODINE ZASJAO U PRAVOM RUHU

Božićna bajka u osječkom
tramvaju i Advent u Tvrđi
Objavljeno 29. studenog, 2015.

Prekrasno je! Baš se radujemo! Ovo je divno! To su samo neki od komentara djece koje smo čuli jučer navečer, na prvoj vožnji božićnog tramvaja osječkog Gradskog prijevoza putnika.

Ali to nije samo božićni tramvaj nego i, kako su to naslovili u GPP-u, prava Božićna bajka u osječkom tramvaju, s Djedom Božićnjakom, vilama i vilenjacima, predstavom i darovima za djecu. Na prvoj ovogodišnjoj vožnji božićnim tramvajem dogodilo se čudo. Na iznenađenje brojnih malih putnika, jedan se zeko, s pomoću mađioničarske iluzije, pretvorio u glavni lik ovogodišnje božićne predstave u tramvaju - pingvina Pingvinka!

- Upravo je Božićna bajka u osječkom tramvaju naziv ove manifestacije, koju već petu godinu zaredom organiziramo za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi grada Osijeka, ali i cijele regije - kaže Sanja Mršo, voditeljica službe marketinga osječkog GPP-a. U suradnji sa sponzorom otvorenja, tvrtkom Vodovod, GPP je organizirao prvu vožnju ovogodišnje manifestacije. S njima su se, s Trga Ante Starčevića, povezla djeca i roditelji korisnici programa Dokkica - moja podrška.

- Ovaj program Dokkica provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Osijeka, u suradnji s osječkim osnovnim školama i Centrom za socijalnu skrb Osijek. Cilj je projekta pružiti podršku djeci i roditeljima, kroz pomoć u učenju, aktivnosti slobodnog vremena i savjetovanje. Zajedničkom vožnjom djece i roditelja u božićnom tramvaju želimo ih potaknuti na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što je iznimno važno za djecu, ali i obitelj u cjelini - kaže Ines Perić, predsjednica udruge Dokkica.

Vesna LATINOVIĆ/Tomislav LEVAK
GRADONAČELNIK S UNUCIMA UPALIO PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU

Gradonačelnik Ivan Vrkić s troje unuka (Mara, Šimun i Ante) upalio je prvu adventsku svijeću u Tvrđi. Od ove su godine na jedan od lijepo uređenih baroknih zdenaca na Trgu Sv. Trojstva postavljeni starinski fenjeri s četiri adventske svijeće, koje će se redom, postupno paliti svake adventske nedjelje. Nakon paljenja svijeće za dobru atmosferu u nastavku večeri odličnom živom svirkom pobrinuo se jazz-kvartet Osječanina Ivana Šmita. Valja podsjetiti kako Advent u Tvrđi ove godine traje dvostruko duže nego lani, zaključno s prvim danom nove, 2016. godine. Već u prve dvije večeri brojne zanimljive sadržaje u ukupno gotovo 25 lijepo ukrašenih drvenih kućica obišao je velik broj građana, od male djece do umirovljenika, uživajući u jedinstvenom domaćem ugođaju, bogatoj gastronomskoj ponudi, velikom izboru božićnih poklona i suvenira te lijepom druženju. Radno vrijeme kućica je od nedjelje do srijede od 16 do 22 sata te od četvrtka do subote od 16 sati do ponoći. “Scenografija, ukrašavanje i osvjetljenje cijelog prostora Božićnog sela i božićne šumice dograđivat će se i dopunjavati kako Advent u Tvrđi bude odmicao, pa će posjetitelje stalno dočekivati nešto novo”, ističe voditelj programa Ivan Kristijan Majić.

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike