Regija
POBJEDNICI HT-OVA NATJEČAJA

Vukovarskoj Gimnaziji osiguran
novac za “tehnologiju budućnosti”
Objavljeno 26. studenog, 2015.

VUKOVAR - Vukovarski gimnazijalci ovih dana imaju veliki razlog za slavlje. Naime, našli su se među dobitnicima HT-ova natječaja za najbolje društveno korisne projekte i time dobili donaciju od punih 90.000 kuna.

Tim nastavnika, Suzana Osička, Sanja Pavlović-Šijanović, Karolina Dvojković, Sandra Savičić, vođen profesoricom kemije Kristinom Kristek i ravnateljem škole Davorom Šijanovićem, osmislio je projekt pod nazivom “Tehnologija budućnosti za školu budućnosti” u cilju opremanja škole prijenosnim računalima, projektorima i brzom bežičnom internetskom mrežom te edukacijom nastavnika o upotrebi informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u nastavi.

Na natječaj je prijavljeno 345 projekata, od kojih je stručni žiri odabrao 24 najbolja u tri kategorije. U kategoriji “Tehnologija i komunikacija”, u kojoj su se natjecali Vukovarci, nije se našla ni jedna institucija iz istočnog dijela Hrvatske.

- Naša se škola može pohvaliti činjenicom da smo u sustavu e-dnevnika već drugu godinu te smo među 150 škola koje su prošle u projektu e-Škole, a koji je Europska komisija pohvalila kao “revolucionarnu inicijativu za sveobuhvatnu digitalizaciju” - i ovim će se pohvaliti ravnatelje Šijanović.

Kroz projekt e-Škole ova će škola dobiti IKT opremu za učionice prirodne skupine predmeta, a nastavnici će biti educirani o upotrebi ove tehnologije u nastavi.

- Projektni tim smatra da je ovaj novi projekt svojevrsni nastavak projekta e-Škole, čime će se provesti edukacija kod svih nastavnika te se povećati digitalna zrelost škole i unaprijediti nastava, koja će biti zanimljivija učenicima - kaže Kristina Kristek. D. Kuštro

Učenici animirali glasače

U školi ne skrivaju kako je najveći uspjeh u tome što su se i učenici maksimalno uključili u samo natjecanje koje se temeljilo na skupljanju što većeg broja glasova. Tako su u glasovanje uključili svoje obitelji, prijatelje, susjede, sportske klubove, medije, društvene mreže, druge škole i lokalnu zajednicu i uspjeli skupiti najveći broj glasova te osigurati svojoj školi pobjedu u natječaju.

Najčitanije iz rubrike