Crna kronika
PREVARANT IZ SLAVONIJE OŠTETIO VIŠE OSOBA

Obećao im da će im drugi
plaćati račune za mobitele
Objavljeno 26. studenog, 2015.
Obećavao je i plaćene poslove u turističkoj zajednici

OSIJEK - Osječko-baranjska policija otkrila je 26-godišnjeg prevaranta koji je oštetio više građana na području Osijeka. Mladić je od lipnja do studenoga doveo u zabludu nekoliko osoba da zasnuju pretplatničke odnose u raznim tarifama kod teleoperatera na području Osijeka, uz obećanje da neće morati plaćati račune. “Objasnio” im je da će računi biti prebačeni na tijelo lokalne samouprave u Slavoniji. Zauzvrat je 26-godišnjak obećao da će im osigurati poslove u turističkoj zajednici za što će primati novčanu naknadu. Nakon potpisivanja pretplatničkog ugovora, osobe su mobitele i ugovore s računima predali 26-godišnjaku.

Za sada još nije poznato za koliko je novca mladić prevario građane jer policija štetu još uvijek utvrđuje. Protiv 26-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog prijevare.

Ovo je samo jedan od primjera u Slavoniji i Baranji gdje su ljudi nasjedali na priče prevaranata pa sklapali ugovore s operaterima, nakon čega bi dobivali račune u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Krajem kolovoza otkriven je također i 28-godišnjak koji je na taj način uspio prevariti čak devet osoba na području Baranje. Ovaj prevarant tijekom ožujka i travnja nagovorio je osobe na sklapanje ugovora s teleoperaterima i preuzimanje mobitela. Nakon toga, prevareni bi mobitele predali 28-godišnjaku uz novčanu naknadu u iznosu od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna, a 28-godišnjak im je dao lažno obećanje da im neće biti ispostavljeni računi za pružanje usluga teleoperatera. Građani su bili oštećeni za desetke tisuća kuna.

Sandra LACIĆ
POLICIJA UPOZORAVA

Iz policije su već nekoliko puta upozoravali građane da se ne upuštaju u bilo kakva ugovaranja sumnjivih poslova na svoje ime za nekoga drugoga. U svakom od ovih slučajeva na kraju će onaj tko je potpisao račune i platiti.

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU SUNJE, SISKA I GLINE

Pet krijumčara u rukama policije

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike