Osijek
TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA OSIJEKA NAJAVLJUJE NIZ DOGAĐANJA

Državno natjecanja u kuhanju fiša, Advent u Tvrđi, Wine fest...
Objavljeno 25. studenog, 2015.

Bogat adventski program očekuje Osječane i sve goste našeg grada. Najavljuju to u Turističkoj zajednici Grada Osijeka, koja ove godine obilježava 60 godina kontinuiranog rada. Još jedan jubilej “poklopio” se u ovoj obljetničkoj godini.

- Finale 20., jubilarnog Državnog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša održat će se 4. prosinca u restoranu Kopika. Najpopularnije podunavsko jelo kuhat će na platou pred restoranom Kopika na ŠC Copacabana pobjednici gradskih i regionalnih natjecanja iz cijele Hrvatske - kaže Saša Uranjek, direktor gradske Turističke zajednice.

Na Dan grada, 2. prosinca, održat će se tradicionalna manifestacija Lampioni za Dan grada u Muzeju Slavonije (zgrada Glavne straže). U atriju Muzeja bit će izložba lampiona od papira osječkih osnovnoškolaca, koja se i ovaj put realizira u suradnji s Društvom tehničke kulture grada Osijeka. Nakon proglašenja pobjednika, djeca i roditelji s trga pred muzejom u zrak će pustiti stotine lampiona na vrući zrak i tako svečano obilježiti Dan grada.

U subotu, 28. studenoga počinje Advent u Tvrđi, uz zabavni program, koncerte, sajam, ponudu hrane i pića. I ove godine nastavlja se Božićna bajka u osječkom tramvaju, već od 29. studenoga, a nakon Dana grada, 4. i 5. prosinca, održat će se WineOS - Osijek Wine Fest, promocija vina i delicija iz hrvatskog Podunavlja. Uz to, od 4. do 6. prosinca na Trgu Ante Starčevića održava se Emanuel, sajam uz Svetog Nikolu, 5. prosinca bit će tradicionalni Sajam antikviteta Glasa Slavonije, a isti dan stižu i Motomrazovi.

Od 7. do 31. prosinca u Gundulićevoj 9 održava se Adventski sajam Čočić, a 18. i 19. prosinca ReART, božićni sajam udruge Plantaža u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije. Tamo će biti predstavljen Knedl sat, povijesni gastrobrend grada Osijeka. U planu su još Božićni sajam u Gornjem gradu (18. do 24. prosinca) i Božić u Esseker centru Plesnog studija Shine, a 23. prosinca stiže nam i Djed Božićnjak. V. Latinović

U subotu otvorenje klizališta

U sklopu Adventa u Osijeku, Gradsko klizalište, na poznatoj lokaciji u Sokolskom domu, otvara svoja vrata u subotu, 28. studenog s početkom u 10 sati. Ulaz će biti besplatan, a najam klizaljki će biti po starom cjeniku, odnosno 10 kuna. U Športskim objektima ističu kako će otvorenje ovisiti o vremenskim prilikama. Naime, ukoliko bude padala kiša, klizalište neće raditi. Osim istih cijena i smjene su ostale nepromijenjene. Tako će radnim danom smjene biti u 12, 14, 16, 18 i 20 sati, a vikendom u 10, 12, 14, 16, 18 i 20 sati. Pojedinačna karta iznosi 10 kuna, karnet od 10 karata 70 kuna, karnet od 30 karata 180 kuna. Najam klizaljki je 10 kuna, a oštrenje klizaljki 20 kuna. Postoji i mogućnost najma pomagala za neklizače. Najam pingvina na 30 minuta stoji 15 kuna, a sat vremena 25 kuna, dok obično pomagalo na 30 minuta stoji 10, a na sat vremena 15 kuna.(I.K.)

Najčitanije iz rubrike