Novosti
BOMBA U ZAVIDOVIĆIMA

Teroristički napad na policijsku postaju unio nemir u BiH
Objavljeno 24. studenog, 2015.

Vezani članci

EKSTREMISTIČKI ELEMENTI U BIH

Opasnost od terorizma realna je i u Hrvatskoj

“Oko pedeset minuta nakon ponoći za sada nepoznata osoba bacila je ručnu bombu na dio zgrade Policijske stanice Zavidovići, a gdje je smještena lokacija za izdavanje dokumenata. Tom prilikom prouzročena je manja šteta, a ozlijeđenih nije bilo”, opisala je događaj glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

S obzirom na to da postoje indicije da se radi o kaznenom djelu terorizma, daljnju istragu preuzelo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

"Postoje indicije da postoje elementi kaznenog djela terorizma. Slučaj je preuzelo Tužiteljstvo BiH koje će voditi dalju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim. Policijski tim sastoji se od predstavnika Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova te Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a”, dodala je Ahmić.

Policija intenzivno radi na terenu te poduzima aktivnosti na otkrivanju, identificiranju i lociranju osobe koja je bacila ručnu bombu.

U utorak je pronađen i dio ručne bombe u blizini policijske postaje Zavidovići, ali kako je BiH puna takvih ostataka, za sada se pronađeni dio ne može dovesti u vezu s ovim slučajem.

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u kontekstu događanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji podigla je stupanj sigurnosti na višu razinu, kao i preventivne aktivnosti na osiguravanju ne samo objekata u kojima se nalaze policijske stanice nego i građani.

Prostor policijske postaje u Zavidovićima ograđen je žutom policijskom trakom, a ispred same postaje raspoređeni su i policajci naoružani automatskim puškama.(V.T.)

DRUGI NAPAD U DESET DANA

Prošlog tjedna dogodio se teroristički napad u Sarajevu gdje je Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Iako još nije službeno potvrđeno, pretpostavlja se kako je riječ također o terorizmu.

Ranko Ostojić

ministar unutarnjih poslova RH

Ovo je i naš problem

“Pitanje sigurnosti ili bilo kojeg oblika teroroizma nije problem u tuđem dvorištu, nego je to i naš problem. Tako to promatramo, tako se i ponašamo u odnosu na događaje u Francuskoj, BiH te u drugim dijelovima svijeta", izjavio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Slavonskom Brodu upitan za komentar o najnovijem napadu u Zavidovićima.

Možda ste propustili...

LISTA DVANAEST STRANAKA PREDVOĐENIH IDS-OM

Ideja okupljanja stara dvije godine

PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ

Dolazak Rafalea povijesni događaj

Najčitanije iz rubrike