Crna kronika
SRETAN KRAJ POTRAGE ZA 25-GODIŠNJOM DJEVOJKOM

Nakon mjesec dana kući se živa i zdrava vratila nestala Belomanastirka
Objavljeno 7. studenog, 2015.

BELI MANASTIR - Dvedesetpetogodišnja Aneta Minkoš iz Belog Manastira živa je i zdrava! Djevojci se trag izgubio još 5. listopada, i od tada je trajala potraga za njom. Prekjučer se javila u Policijsku postaju Opatija.

Djevojka se u četvrtak, nakon točno mjesec dana izbivanja, vratila kući. Anetin očuh Davorin Bubalović zahvaljuje svima koji su im pružili potporu. Podsjetimo, Aneta je spomenutog dana trebala doći kući iz Zagreba. Bubalović i Anetina majka čuli su se s njom večer prije planiranog dolaska i dogovorili se da će je čekati na kolodvoru. Međutim, nije se pojavila u planirano vrijeme. Pomislili su da je možda zakasnila na autobus, pa su čekali sljedeća dva vlaka i autobus iz Zagreba. Ispostavilo se, neuspješno. Mobitel joj je cijelo vrijeme bio isključen. Nisu je pronašli ni u stanu u Zagrebu, koji je bio u besprijekornom redu. Na videonadzoru koji postoji u zgradi u kojoj stanuje, vidjeli su da je to jutro, oko 7.05 sati, izišla s koferom iz zgrade, nakon čega joj se gubi svaki trag.

- Zahvaljujemo svima koji su u tim treškim trenucima kada nismo znali gdje je bila Aneta bili uz nas - kazali su roditelji koji napokon mogu odahnuti. Sada im samo treba obiteljskog mira.

Inače, u proteklih sedam dana u Hrvatskoj je nestalo sedam osoba. U Zagrebu su nestali Bruno Bašić (62) te još sedmero maloljetnika. Najmlađi među njima je 13-godišnji Stjepan Radić. Dječak se u četvrtak udaljio s adrese prebivališta u Vukovarskoj ulici u Rijeci. Gabriel Mušnjak Kovačević (15) posljednji je put viđen u utorak u Zdeslavovoj ulici u Samoboru. Visok je 165 centimetara, ima plavu kosu i jače je građe. U trenutku nestanka na sebi je imao plavu majicu dugih rukava i krem hlače. Policija traga i za Leonardom Detelj (17), Robertom Imbriovčaninom (16) i Anom Kodrnja (16) i Mirelom Hrnić (17). Od 11 nestalih osoba iz prethodnoga tjedna četiri su osobe pronađene. Potraga još uvijek traje za Valentinom Horvatom, Sanelom Kamerićem, Velimirom Kličekom, Brankom Kršićem, Dianom Maček, Davidom Omerovićem i Ivanom Tuksarom.

Ivica GETTO/Sandra LACIĆ
JAVITE POLICIJI NA 192

Svi koji imaju bilo kakve informacije o nestalima mogu to dojaviti policiji na broj telefona 192 ili osobno u najbližu policijsku postaju. Za širenje obavijesti o nestanku osobe od velike važnosti su lokalni mediji koji imaju mogućnost u vrlo kratkom vremenu obavijestiti javnost i zatražiti njihovu pomoć u davanju korisnih informacija o nestaloj osobi. Dostavljanje kvalitetnih i pouzdanih informacija te povjerenje u policiju kao instituciju primarno zaduženu za poduzimanje mjera traganja, od iznimne je važnosti za uspješno pronalaženje nestale osobe.

Najčitanije iz rubrike