Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA OPET RAZOČARALI

Škorić: Možemo još sve dostići u dva dobra kola
Objavljeno 4. listopada, 2015.

Pokisla lica osječkih nogometaša nakon subotnjeg susreta jasno su ocrtavala raspoloženje bijelo-plave svlačionice. Drugi domaći poraz ostavio je Osječane na pretposljednjem mjestu, s još većim zaostatkom za ostalim klubovima. Razočaranje zbog novog neuspjeha izrazio je i Mile Škorić, najbolji u domaćim redovima.

- Na žalost, tako je ispalo. Možda je Split imao blagu dominaciju, ali zapravo nije bio posebno opasniji. Imali smo mrtvu priliku, da je to ušlo tko zna kako bi se na kraju razvila utakmica. Dali smo sve od sebe, stvarno šteta, no to je nogomet, nama nije ušlo, njima je. Idemo dalje, mislim da je još uvijek zaostatak za ostalim ekipama dohvatljiv u dva kola.

I kapetan osječkog prvoligaša Hrvoje Kurtović priznao je zasluženost slavlja Splićana, ali i žal što njegova momčad nije realizirala neku od rijetkih prilika koje je stvorila.

- Mi smo takva ekipa da stvaramo malo prilika, imamo priliku-dvije po susretu i ako ih ne iskoristimo, onda ne možemo niti dobiti. No, da smo zabili vjerujem da bismo dobili. Ovako su oni možda bili malo nadmoćniji i zasluženo slavili. Definitivno nemamo rezultat već treću godinu i ne može nitko biti zadovoljan. Teško je gledati tablicu i situaciju u kojoj se nalazimo. Nekada smo ovakve utakmice dobivali 1:0, baš protiv Splita, ovaj put nije bio takav ishod.

Nogometaši Splita uspješno su krenuli pod vodstvom novog trenera Gorana Sablića, za kojeg Dario Rugašević ističe kako im je u kratkom vremenu donio upravo ono što im je nedostajalo – samopouzdanje.

- Došli smo s ciljem tri boda i novim trenerom koji je s nama samo dva-tri dana i koji je donio nešto novo. Nije to ništa spektakularno, možda malo više samopouzdanja koje nam je nedostajalo. Prilika nije bilo previše, tako je u nogometu, ako ne zabiješ – dobiješ gol i kasnije nema povratka. Sjećam se kada sam dolazio u Gradski vrt s Cibalijom. Nikome tada nije bilo lako. Nije Osijek loš i volio bih zbog slavonskog nogometa neka ostane u ligi, a da Cibalia uđe i da se ponovno igra slavonski derbi. Ima nas mnogo na svim stranama pa da se ponovno okupimo.

Strijelac jedinog pogotka Dražen Bagarić, koji je okrunio lijepu akciju gostujućeg sastava.

- Osijek je imao veliku priliku preko Peroševića, no „Zagi“ je obranio i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili i srušili ružnu tradiciju u Osijeku. Ovaj put konačno nam se posrećilo. Klub cilja na Europu i ja se nadam da ćemo i ući - rekao je Bagarić. G. Roguljić

Možda ste propustili...

EP: NAJBOLJI HRVATSKI GIMNASTIČAR NIJE USPIO OBRANITI NASLOV EUROPSKOG PRVAKA NA PREČI

Tin Srbić: Vjerujem da mogu puno bolje nego danas

Najčitanije iz rubrike