Crna kronika
SUDAR DVA AUTOMOBILA U SAPCIMA

Pijani 21-godišnji vozač kriv za nesreću u kojoj je smrtno stradao 44-godišnjak
Objavljeno 4. listopada, 2015.

SAPCI - Pijani 21-godišnji vozač Audija prouzročio je preksinoć tešku prometnu nesreću sudarivši se s Mazdom kojom je upravljao njegov vršnjak. U sudaru je poginuo suvozač u Mazdi, 44-godišnji M.S. Nesreća se dogodila oko 21.25 sati u Sapcima, ispred kućnog broja 156, kada je mladi vozač Audija, prema svemu sudeći, jače pritisnuo papučicu gasa i izgubio nadzor nad upravljačem.

- Zbog neprilagođene brzine vozač je u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem, prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je došlo do sudara s Mazdom kojim je upravljao drugi 21-godišnjak. Nakon sudara, oba vozila su sletjela u kanale s jedne i druge strane prometnice. U ovoj prometnoj nesreći 44-godišnji putnik iz Mazde smrtno je stradao, dok su obojica vozača lakše ozlijeđena - priopćila je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Liječnička pomoć ozlijeđenima je pružena u brodskoj bolnici, gdje su uzeti uzorci krvi i urina radi analize na alkohol. Alkotestom je kod mladog vozača Audija očitana koncentracija alkohola od 1,20 promila. Zbog toga policija protiv njega dostavlja kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetništvu. Očevid teške prometne nesreće obavila je županijska državna odvjetnica Mirela Šmital, u suradnji s policijom, a tijekom njegova trajanja od 22.30 do 1.45 sati u nedjelju, policija je promet preusmjeravala obilaznim prometnicama.M.Radošević

DRUGA NESREĆA U TJEDAN DANA

U tjedan dana ovo je druga prometna nesreća u Sapcima, selu istočno od Slavonskog Broda. Prošloga je ponedjeljka kod mjesnog groblja jedna osoba teže ozlijeđena u prometnoj nesreći. Do nesreće je došlo kada je vozač (58) Forda Focus prešao na suprotni prometni trak sudarivši se s kamionom koji je vozio 59-godišnjak. Teško ozlijeđenog vozača automobila iz uništenog vozila izvlačili su vatrogasci DVD-a Garčin.

Najčitanije iz rubrike