Sport
DANAS U ZAGREBU 65. HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Sandra ide po rekord
Objavljeno 8. rujna, 2015.

U zagrebačkom Parku mladosti i ove godine gledatelje očekuje prava atletska poslastica. Od 17.30 sati na rasporedu je jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga u Europi - 65. Hanžekovićev memorijal. Stadion na Mladosti ugostit će čak 17 osvajača medalja s nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Pekingu. Trebalo ih je biti 18, no Blanka Vlašić neće nastupiti, nego će biti u statusu posebne gošće.

- Nije bilo jednostavno sve posložiti, no uspjeli smo i miting može početi. Sve je spremno za vrhunsku atletiku u Zagrebu - najavio je Mladen Kršek, organizator Hanžekovićeva memorijala.

Na ovogodišnjem “Hanžeku” najveća hrvatska zvijezda je srebrna iz Pekinga, bacačica diska Sandra Perković, a uz nju posebnu pozornost plijeni jamajački sprinter Asafa Powell, svjetska prvakinja u skoku u vis Marija Kučina, srebrna motkašica Fabiana Murer... U šlageru mitinga, u utrci na 110 metara s preponama, nastupit će aktualni svjetski prvak Sergej Šubenkov te bivši svjetski prvak Jason Richardson.

- Dolazim prvi put nakon toliko godina na “Hanžek” potpuno spremna, a kako Svjetsko prvenstvo nije završilo onako kako smo planirali, ostala je želja i glad da se dokažem upravo na “Hanžeku”. Idem po rekord - poručila je Sandra Perković. (I. Li.)

Možda ste propustili...

HAJDUK JE DAVAO NAJVIŠE PRILIKA SVOJIM "TIĆIMA"

Osijek: Svaki četvrti igrač iz vlastite škole

Najčitanije iz rubrike