Osijek
LJETNA ŠKOLA U OŠ MATE LOVRAKA

Stekli tehnička znanja i prije početka nastave
Objavljeno 3. rujna, 2015.

Vješte ruke mališana bile su vrlo okupirane radovima u Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti održanoj u Vladislavcima, u OŠ Mate Lovraka. Ljetnu su školi organizirali Centar tehničke kulture Vladislavci u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije te Općinom Vladislavci i Osnovnom školom Mate Lovraka.

U radionicima je sudjelovalo 30-ak učenika od drugih do osmih razreda. Provedene su četiri aktivnosti. Na radionici Automatika, koju je vodila Katarina Tomić, djeca su radila Unimat 1 Basic strojevima, izrađivala drvene predmeta, čaše, rezala, brusila, bušila i lijepila šperploče. Radionica Kostruktorstvo, koju je vodio Vjekoslav Jakopović, sastojala se od sastavljanja plastičnih modela helikoptera i dizalice.

Radionicu Astronomija Zorana Svorena pohađala su djeca koja su htjela naučiti poneku zanimljivost iz prezentacije o zvijezdama i promatranju sunčevih pjega. Radionica Antuna Šikića, Zrakoplovno modelarstvo, sastojala se od izrade zrakoplovnog modela Ski-13, FiN-150 i njihova isprobavanja.

- Animirali smo učenike osnovnih škola s ovog područja da se bave tehnikom, stječu nova saznanja iz područja tehnike te razvijaju nove vještine. Zahvaljujemo ravnateljici škole, prof. Mariji Poje, i načelniku općine Vladislavci Marjanu Tomasu na punoj potpori - kaže prof. Ivo Grgić iz Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije. D. Pejić

Možda ste propustili...

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike