Sport
MEDALJA ZA HRVATSKU

Blanka još jednom srebrna u „Ptičjem gnijezdu“
Objavljeno 29. kolovoza, 2015.
Hrvatska rekorderka u skoku u vis preskočila je 201 centimetar, kao i obje preostale osvajačice medalja
Blanka Vlašić osvojila je srebrnu medalju u skoku u vis na Svjetskom prvenstvu u Pekingu! To je uspjela  preskočivši prvi put ove sezone letvicu na visini iznad dva metra. Hrvatska rekorderka u skoku u vis preskočila je 201 centimetar, kao i obje preostale osvajačice medalja. Zlato je uzela Ruskinja Marija Kučina, a broncu njezina sunarodnjakinja najveća favoritkinja natjecanja Ana Čičerova. Kućina je osvojila zlato zahvaljujući tome što je sve visine preskočila iz prvog pokušaja, a 201 centimetar joj je i osobni rekord. Zlato je Blanki pobjeglo na visini od 192 centimetra koje je preskočila jedino iz drugog pokušaja. Sve ostale visini preskočila je iz prvog pokušaja, osim naravno završnih 203 centimetra kada su sve tri osvajačice medalja rušile letvicu na sva tri pokušaja.
U finalu skoka u vis Hrvatska je imala još jednu predstavnicu. Ana Šimić, S preskočenih 188 centimetara zauzela je deveto mjesto.
Ovo je četvrta Blankina medalja na svjetskim prvenstvima, nakon zlata u Osaki i Berlinu te srebra u Daegu. Zanimljivo, ovo je Blanki drugo srebro na pekinškom stadionu Ptičje gnijezdo. Drugo mjesto osvojila je i na Olimpijskim igrama u Pekingu. Hrvatska atletika tako je ovogodišnje Svjetsko prvenstvo okončala s dvije srebrne medalje, osim Blanke, medalju istoga sjaja osvojila je i Sandra Perković u bacanju diska. Imali su naši atletičari još dva finala, osim Ane Šimić u skoku u vis, deveto mjesto u skoku s motkom osvojio je Osječanin Ivan Horvat.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike