Osijek
STIŽU FILMSKE USPJEŠNICE

Od 1. rujna u Uraniji opet projekcije filmova i ponedjeljkom i utorkom
Objavljeno 27. kolovoza, 2015.

Kino Urania, nakon ljetne stanke od 20. srpnja do 31. kolovoza, od 1. rujna ponovno će prikazivati filmove i ponedjeljkom i utorkom, doznajemo od Marijane Božnjak, direktorice Kinematografa Osijek.

Kinematografi će se u petak (28. kolovoza), u okviru Osječke ljetne noći, posjetiteljima ponuditi ulaznice za film po izboru po 20 kuna. Ovog su tjedna pripremili filmove za sve generacije: sinkronizirane crtiće Mune: Čuvar Mjeseca i Žabac Regi, komediju Sve što poželiš, špijunsku akciju Šifra U.N.C.L.E. i povijesnu dramu Diplomacija. Neobični žabac Regi upušta se u avanturu života sa svojim najboljim prijateljem – letećom vjevericom, dok je drugi naslov vizualno najdojmljiviji animirani film godine s bogato osmišljenim svijetom prepunim mitskih bića. U povijesnoj drami Diplomacija riječ je o diplomatskim zakulisnim igrama oko Hitlerove zapovijedi da se Pariz digne u zrak. “Ovaj nagrađivani festivalski uradak prikazujemo u sklopu našeg Ljetnog festivalca, po sniženoj cijeni ulaznice od 20 kuna za redovitu ulaznicu i 16 kuna uz studentski ili umirovljenički popust, a program je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, kao potpora njegovoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Potrebnu dozu smijeha osigurali smo pak uz odličnu komediju Sve što poželiš , u kojoj je svoju posljednju ulogu ostvario Robin Williams. Guy Ritchie uvijek nas je oduševljavao svojim filmovima, a neće nas iznevjeriti ni s najnovijom špijunskom komedijom Šifra U.N.C.L.E.“, navode u Kinemografima.

U rujnu će se Kinematografi pridružiti Festivalu Francuske u Hrvatskoj, pa će Osječani imati priliku pogledati odličan izbor suvremene i klasične francuske kinematografije u sklopu programa Rendez-vous au cinema.

“Pretpremijerno moći će se pogledati i Zvizdan, najnagrađivaniji hrvatski film ove godine, a zacijelo će filmofile oduševiti i izvrsna komedija o kojoj svi bruje – Hiljadarka“, najavljuje Bošnjak.

Polovinom rujna, prema najavama, prikazivat će se i novi film redatelja Jonathana Demmea, Rock-kraljica, koji je snimljen prema scenariju Diablo Cody, a u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju Meryl Streep i Kevin Kline. Streep se, kažu prognozeri, za ulogu rock-gitaristice smiješi nova nominacija za Oscar. I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike