Regija
ŽELJANA MARINKOVIĆ NAJUČENICA JE PODGORAČKE OSNOVNE ŠKOLE

Osmašica “pretplaćena” na 5,0
Objavljeno 6. srpnja, 2015.

PODGORAČ - Iako nije dobitnica Oskara znanja, važne nagrade koja se dodjeljuje državnim prvacima, Željana Marinković iz Budimaca, koja je upravo završila osmi razred, najbolja je učenica Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača. Sve razrede, pa i završni, prošla je s odličnim uspjehom, s prosjekom 5,00, a dobila je samo jednu jedinicu, i to u sedmom razredu.

- Svojom dobrom voljom i upornošću sve sam razrede prošla s 'pet nula'. A jedinicu sam dobila samo jednom, i to prošle godine iz matematike iz testa. No svi iz razreda dobili su jedinicu, tako da ocjena nikomu nije upisana u imenik - rekla nam je Željana, koja je uz redovite školske obveze išla i na natjecanja iz vjeronauka, hrvatskog jezika, povijesti i geografije. Prošle godine osvojila je prvo mjesto na županijskom natjecanju iz vjeronauka i povijesti, a ove godine drugo u povijesti. Odlične rezultate ostvarila je i na državnim natjecanjima iz povijesti - dok je prošle bila na sedmom, ove godine plasirala se na šesto mjesto.

Njezinim uspjesima bili su oduševljeni svi, a najviše mentorica Zvjezdana Riger.

- Željana je odličnih sposobnosti zaključivanja i povezivanja povijesnih činjenica, što je, uz marljiv rad i učenje, rezultiralo izvrsnim uspjehom na državnom natjecanju iz povijesti, i to dvije godine zaredom, u Trogiru i Šibeniku - rekla je nastavnica Riger.

Bivšu učenicu hvali i ravnateljica OŠ Hinka Juhna Zdenka Vukomanović. Kaže da se tijekom svih godina isticala znanjem i ponašanjem te je bila primjer i uzor drugim učenicima.

- Predstavljala je školu sve godine sudjelujući na natjecanjima znanja na svim razinama. Ove godine ispraćamo Željanu u srednju školu, u nadi da će se svoje uspjehe nastaviti, a OŠ Hinka Juhna Podgorač predstaviti u najboljem svjetlu - kaže ravnateljica Vukomanović.

Željka kaže da se sada, nakon školske godine, želi dobro odmoriti te posjetiti prijatelje i rodbinu. Počela je s prijateljicom Leom, kod koje će u Ostrošincima biti tjedana dana, zatim će posjetiti baku u Bapskoj, a na kraju i tetu u Čepinu. Osim druženja s prijateljima i rodbinom, kaže kako joj je posebno zadovoljstvo vožnja biciklom. Snježana Fridl

Nakon povijesti - matematika

Željana Marinković ove će jeseni postati učenica Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Osijeku.

- Činjenica je da sam išla na natjecanja iz povijesti, ali i matematika mi je draga, pa sam odlučila upisati prirodoslovno-matematičku gimnaziju jer učenici koji je pohađaju, hvale tu školu. No to ne mora značiti da ću nastaviti tim stopama i kad budem odlučivala o studiju. Daleko je još to i teško mi je sada reći gdje se vidim - kaže.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike