Novosti
ŽELE PARTICIPIRATI U BUDUĆOJ HRVATSKOJ VLADI

Glavaš: Obračunat ćemo se i s uhljebima u vlastitim redovima
Objavljeno 5. srpnja, 2015.

Vezani članci

UTEMELJITELJ HDSSB-A OŠTRO UDARIO NA VRH HDZ-A

Glavaš: HDZ želi kontrolu nad policijom i SOA-om, već namještaju svoj kadar

HDSSB se neće libiti obračunati s političkim protivnicima za koje postoji sumnja u bilo kakve nezakonite aktivnosti, ali ni razračunati se s uhljebima u vlastitim redovima - poručio je utemeljitelj te stranke, Branimir Glavaš, govoreći proteklog vikenda na skupovima u Vuki i Dalju.

U Vuki je od 2013. godine na čelu HDSSB-ov načelnik, koji je već nekoliko puta javno ustvrdio kako je zatekao niz nepravilnosti u radu prethodne općinske uprave. Njegova je obveza, čulo se, u najkraćem vremenu sve nepravilnosti prijaviti nadležnim institucijama. “HDSSB neće prikrivati ničiji lopovluk. Oni koji su vodili općinu, sljedećih će se mjeseci morati dobrano potruditi da pobiju utemeljene sumnje na nezakonito vođenje općine”, poručio je Glavaš u Vuki, a, govoreći u Dalju, naglasio je kako su u HDSSB-u spremni “provjetriti” i vlastite redove.

- I kod nas ima pogrešaka, uhljeba koji lagodno žive misleći samo na sebe, a ne za opće dobro. Tomu je kraj, s time ćemo se uskoro obračunati. Prvo ćemo čistiti smeće pred vlastitim vratima - poručio je Glavaš, te zaključio: “To je put da obranimo stečeno i nastavimo graditi povjerenje Slavonaca i Baranjaca.”

Progovorio je i o nadolazećim parlamentarnim izborima, na kojima je, ponovljeno je, HDSSB-ov cilj ostvariti rezultat s kojim će biti presudni čimbenik u formiranju parlamentarne većine. HDSSB, naime, želi participirati u budućoj vladi.

- Ako se ostvari da nakon izbora ni lijeva ni desna koalicija bez nas ne budu mogli složiti Vladu, HDSSB će se prikloniti onomu koji prihvati HDSSB-ov program i kandidaturu za ministra poljoprivrede Željka Kraljička. Osim toga, preseljenje Ministarstva poljoprivrede u Slavoniju bit će jedan od temeljnih uvjeta HDSSB-a - rekao je Glavaš.(R.I.)

Preseljenje Ministarstva poljoprivrede u Slavoniju bit će jedan od temeljnih uvjeta HDSSB-a budućem mandataru Vlade

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike