Novosti
UTEMELJITELJ HDSSB-A OŠTRO UDARIO NA VRH HDZ-A

Glavaš: HDZ želi kontrolu nad policijom i SOA-om, već namještaju svoj kadar
Objavljeno 30. lipnja, 2015.

HDZ želi imati policiju i obavještajne službe pod kontrolom, a vrh te stranke intenzivno radi na namještanju njima podobnih osoba na ključna mjesta u istočnoj Hrvatskoj.

Tvrdnja je to koju je na skupu u Vinkovcima izrekao utemeljitelj HDSSB-a, Branimir Glavaš. Ujedno je poručio kako je došlo vrijeme da se makne politička garnitura koja “četvrt stoljeća devastira Vukovarsko-srijemsku županiju”, a svojim je “neznanjem, autokracijom i pljačkom zakucala ovaj dio zemlje na samo dno ljestvice razvijenosti”.

- Jedina razlika između HDZ-a i SDP-a je ta da se SDP pokazao kao potpuno nesposobna vlast, a ovi drugi pljačkali su Hrvatsku svaki put kada im se za to pružila prilika - poručio je Glavaš. Podsjetio je kako je još 2006., upravo iz Vinkovaca, upozoravao na kriminal Ive Sanadera, prisjetivši se slučaja tvrtke Euroherc. “Tražio je da HDZ-u doniraju milijune eura. S obzirom na to da vlasnik Euroherca nije potpao pod njegove političke pritiske, preda mnom je rekao: 'Uništit ćemo Euroherc'”, kaže Glavaš, te podsjeća kako je u to vrijeme šef SOA-e bio Tomislav Karamarko.

- Tada je već bio dužan pokrenuti istragu i uhititi Sanadera, a ne ostaviti mu još tri godine da sistematski pljačka Hrvatsku. Taj isti čovjek danas se nalazi na čelu te stranke i tvrdi da u HDZ-u nema lopovluka, da se HDZ očistio. Nije se HDZ očistio, promijenio se samo čelnik koji zajedno s Milijanom Vasom Brkićem i Tomislavom Čuljkom planira treći put prevariti i opljačkati hrvatski narod. HDSSB im to neće dopustiti! Spremni smo biti žandar nad relativnim izbornim pobjednikom, kontrolirati što rade, ali i nuditi konkretne programe za oporavak Slavonije i Baranje - rekao je Glavaš.

No, tu nije stao s optužbama na račun HDZ-a. Optužio ih je za medijsku blokadu HDSSB-a, ali i iznio tvrdnju kako vrh te stranke želi kontrolirati policiju i tajne službe, te da upravo izrađuju “kadrovsku križaljku” popunjavanja tih službi u pet slavonskih županija. Glavaš ide i dalje te iznosi konkretna imena.

- Izvjesnog gospodina Belju je Tomislav Čuljak nedavno iz Vinkovaca prebacio u SOA-u Osijek s namjerom da bude budući načelnik centra. Isplanirali su kako će bivšeg načelnika SOA-e Josipa Barića, koji je u veleposlanstvu u Budimpešti, prebaciti u Hrvatske šume. Što će obavještajac u Hrvatskim šumama? Aktualnog šefa SOA-e u Osijeku Miljenka Pekića, koji sve ove godine opslužuje Karamarka obavještajnim i paraobavještajnim podacima, Čuljak planira nagraditi mjestom u veleposlanstvu u Bruxellesu. Ovakvo političko kadroviranje u demokratskim je državama neprihvatljivo, a ovakav način razmišljanja skida krinku s političke opcije koja želi preuzeti vlast u Hrvatskoj. Obveza je svih građana da se tomu suprotstave - rekao je Glavaš.

Hrvatskoj, zaključuje, prijeti velika opasnost ako HDZ dobije dvotrećinsku većinu u Saboru na idućim izborima jer to bi im omogućilo da mijenjaju Ustav. “Jao hrvatskoj državi u kojoj bi oni suvereno vladali”, poručio je.(R.I.)

“Vrijeme je da odu Čuljak, Galić i Karlić”

Izabrano je i novo vodstvo vukovarsko-srijemskog HDSSB-a, na čelu s Davorom Pavelićem, a utemeljitelj te stranke poručio je kako je vrijeme da Čuljak, Galić i Karlić odu u ropotarnicu povijesti. “Građanima je dosta HDZ-ove tiranije, devastacije krajnjeg istoka i kadrovskih kombinatorika koje su provodili četvrt stoljeća“, rekao je. S druge strane, dodaje, HDSSB je nakon deset godina djelovanja danas stabilna i politički zrela stranka čiji saborski zastupnici “znaju dići svoj glas”, upozoriti na probleme i ponuditi rješenja. “Kad ste čuli od bilo kojeg zastupnika koji pripada nekoj drugoj političkoj opciji da je otvarao probleme Slavonije i Baranje u Saboru? Nikada, jer njih veže stranačka stega, i u HDZ-u i u SDP-u. Tu su potpuno jednaki”, ističe Glavaš.

DRAGAN VULIN

predsjednik HDSSB-a

Spremni smo preuzeti odgovornost za poljoprivredu

- Ne možemo u Slavoniji, Baranji i Srijemu temeljiti razvoj na brodogradnji, autoindustriji ili svemirskoj industriji. Prirodno je da to bude poljoprivreda, koja je danas na koljenima - poručio je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, te ponovio kako su oni spremni preuzeti odgovornost za taj resor, odnosno da imaju program i kandidata za ministra. “Ne smijemo dopustiti da izvozimo jeftinu sirovinu, pa isto to uvozimo kao skupi gotov proizvod. Moramo povezati primarnu s prehrambenom industrijom i tako otvoriti radna mjesta. Moramo decentralizirati javnu upravu. To su pravi problemi, a ne kukasti križ na Poljudu ili Titova bista na Pantovčaku. To je zabava za naciju, kojoj je cilj da se ne priča o padu gospodarstva ili o tome koliko se naših mladih iseljava”, rekao je Vulin.

Možda ste propustili...