Sport
GIMNASTIČARI OSIJEK ŽITA ODUŠEVILI SUGRAĐANE

“Flash mobom” najavili Osijek Challenge Cup
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

Wikipedia flash mob definira kao skupinu ljudi koja se iznenada sastane na dogovorenom mjestu i izvede neobičan i naizgled besmisleni performans.

Ova vrsta uličnog performansa postala je posebno popularna razvojem modernih informacijskih tehnologija, pa se stoga o događaju brzo pročuje preko interneta, Facebooka i ostalih društvenih mreža, mobilnih uređaja...

Zanimljivo, prvi flash mob, zapravo njegov pokušaj, dogodio se 2003. godine u New Yorku. No stvar je propala jer su pojedini mediji već došli do informacije i objavili je ranije, pa je izostalo iznenađenje.

Iznenađeni su svakako bili oni koji su se u subotu prijepodne zatekli u središtu Osijeka. Dva mlada osječka gimnastičara, člana GD Osijek Žito, Neven Lucijan Davidović i Aurel Benović, izvela su flash mob kako bi najavila rujanski gimnastički Osijek Challenge Cup, koji će se od 17. do 20. rujna održati u dvorani Gradski vrt, ali isto tako i obilježiti jubilej 150 godina gimnastike u gradu na Dravi. Mjesto okupljanja bio je, naravno, Sokolski dom, odakle su krenuli promenadom, korzom, Trgom Ante Starčevića i Trgom slobode. Daroviti Osječani odlučili su se gradom prošetati na gimnastički način - spretno i zadivljujeće. Na samom središnjem osječkom trgu i po korzu hodalo se na rukama, a potom su izvedeni i ostali gimnastički elementi, što je posebno oduševilo njihove sugrađane koji su ispijali kavu na jednoj od osječkih terasa s pogledom na rijeku Dravu. Zapravo, neobična šetnja trebala je biti pozivnica Osječanima da dođu pogledati jedan od najvećih sportskih događaja u njihovu gradu - Osijek Challenge Cup, na kojem sudjeluju i europski, svjetski te olimpijski prvaci. Naravno, neizostavni su i sjajni hrvatski reprezentativci, osim europskog prvaka Marija Možnika i svjetskog viceprvaka te srebrnog s OI u Pekingu Filipa Udea, dijelom svjetske elite su i Osječani Robert Seligman, Tomislav Marković i mladi Andrej Korosteljev.

- Htjeli smo pokazati koliko je gimnastika zanimljiva i zabavna, za treniranje, kao i za gledanje. Zbog toga će svi gledatelji u rujnu moći vidjeti pravi mali spektakl i vjerujem uživati u nastupima ponajboljih svjetskih gimnastičara i dakako navijati za naše sjajne vježbače i vježbačice - rekao je Vladimir Mađarević, sportski direktor natjecanja Grand prix Osijek 2015 Žito Challenge Cupa.

Krešimir LACKOVIĆ
 

Što je bolje od šetnje Osijekom? Šetnja Osijekom na gimnastički način :)Nikad ne biste rekli da je toliko gimnastičkih sprava oko nas, zar ne? Neću više duljiti, nego ću vas pustiti da uživate u vještinama mojih prijatelja :)

Posted by OSjeti gimnastiku on Tuesday, June 30, 2015
Možda ste propustili...

ŠPANJOLCI U PROBLEMIMA

Događa se nešto neviđeno

USPJEH MLADIH KOŠARKAŠICA S DRAVE

Mursa izborila nastup na završnici

BIJELO-PLAVI OSTVARILI VAŽNU POBJEDU U BORBI ZA EUROPU

Osječani europskom igrom deklasirali Lokomotivu

Najčitanije iz rubrike