Crna kronika
JOŠ UVIJEK NEPOZNAT UZROK TEŠKE PROMETNE NESREĆE U LIVANI

Djevojčica kritično, učenici molili za njezin oporavak
Objavljeno 28. svibnja, 2015.
Prometne nesreće, na žalost, konstanta su za prometni pravac od Osijeka do Čepina

Vezani članci

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U LIVANI

Djevojčica (14) u komi nakon naleta autobusa na bicikl

LIVANA - Stanje četrnaestogodišnje djevojčice koja je u srijedu oko 15,10 nastradala u prometnoj nesreći u Livani kad je na nju naletio autobus, i dalje je teško. Kako doznajemo iz osječkog Kliničkog bolničkog centra, djevojčica je i dalje na aparatima i u kritičnom je stanju.

Nesreća se, podsjetimo, dogodila na raskrižju Omladinske i Cvjetne ulice, a na djevojčicu je, dok je vozila bicikl, naletio autobus prijevoznog poduzeća APP Požega. Autobus je udario u djevojčicu prednjim desnim dijelom, a od siline udarca mlada biciklistica je, snažno udarivši glavom, pala na tlo. Djevojčica je, okrvavljene glave, odmah ostala bez svijesti, a do dolaska hitne pomoći obližnji stanari su je okrenuli na bok. Operativni zahvat trajao je više sati, a djevojčica je u stanju duboke kome, i priključena je na aparate koji ju održavaju na životu.

Točni uzroci ove nesreće još uvijek nisu poznati, obzirom da je istraga nesreće još uvijek u tijeku. Evidento je da brzina autobusa nije bila velika jer se zaustavio tek nekoliko metara od naleta na djevojčicu. U autobusu nije bilo putnika.

Teška prometna nesreća šokirala je i zabrinula i školske prijatelje 14-godišnjakinje koja je učenica 8a razreda OŠ Franje Krežme iz Osijeka. Kako doznajemo, nastradala djevojčica je godinama postizala zapažene rezultate.

- Odlična je učenica, izvrsna. Na kraju osmoga razreda može se pohvaliti sudjelovanjima na brojnim natjecanjima, od fizike i tehničke kulture, preko matematike. Za likovni je također jako nadarena, ispričala je Ivana Zakanji, učiteljica fizike i tehničke kulture u OŠ Franje Krežme. I ravnateljica Jadranka Jukić puna je hvale za nastradalu djevojčicu, a koliko je omiljena pokazali su njezini razredni prijatelji koji su jučer molili za njezino ozdravljenje.

Prometne nesreće, na žalost, konstanta su za prometni pravac kojim se spaja Ulica sv Leopolda Mandića u Osijeku, Omladinska u Livani i Osječka ulica u Čepinu. Ovim je ulicama svakoga dana velika frekvencija prometa što iziskuje povećan oprez kod svih sudionika u prometu. Na dijelu Omladinske ulice u Livani stanari su upozoravali nadležne na grane platana koje su se opasno nadvile nad prometnicu i tako zaklanjale siguran pogled vozilima koja se žele uključiti na glavnu prometnicu. Problematične grane su prije mjesec dana odrezane, no, tragična nesareća ipak se dogodila.

Marija MIHELIĆ
SLIČNE NESREĆE

Ova nesreća gotovo je istovjetna onoj iz siječnja 2002. godine kad je na tada devetogodišnju Anamariju Matić naletio autobus na križanju Vinkovačke i Naselja Slavonije na pješačkom prijelazu bez semafora. Prometnica je u svibnju 2008. godine bila umalo kobna za još jednu djevojčicu, danas 11-godišnju Nikolinu Milić. Na nju je, dok je pretrčavala cestu, u Sljemenskoj ulici naletio automobil.

Nesreća je šokirala učenike 8a razreda OŠ Franjo Krežma koju pohađa 14-godišnjakinja

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

Najčitanije iz rubrike