Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA U LIVANI

Djevojčica (14) u komi nakon naleta autobusa na bicikl
Objavljeno 28. svibnja, 2015.
Biciklistica je zadobila teške ozljede glave i prsišta

U srijedu su se u Slavoniji i Baranji dogodile dvije teške prometne nesreće u kojima je jedna osoba poginula, dok se za život druge liječnici još uvijek bore.

U nesreći koja se jučer oko 15.10 sati dogodila na raskrižju Omladinske i Cvjetne ulice u Livani kod Osijeka teško je nastradala 14-godišnja djevojčica, učenica 8. razreda osnovne škole. Na nju je, dok se nalazila na biciklu, naletio autobus poduzeća APP Požega, u kojem osim vozača nije bilo putnika. Od siline udarca djevojčica je pala na kolnik. U stanju duboke kome prevezena je u KBC Osijek.

- Bio sam ispred kuće, koja je 200-tinjak metara udaljena od mjesta nesreće. Nije se čuo udarac koji bi upozoravao na prometnu nesreću, no kada su neke žene počele vrištati, potrčao sam prema raskrižju - ispričao nam je stanovnik Livane. Do njegova dolaska vozač autobusa i još dvoje ljudi bili su oko djevojčice koja je okrvavljene glave ležala na cesti. Polagano su je okrenuli na bok i čekali hitnu pomoć, koja je odmah pozvana. Liječnička ekipa brzo je stigla na mjesto nesreće. S obzirom na stanje u kojem se djevojčica nalazila, brzo su joj previli glavu i odvezli je u KBC Osijek, gdje je odmah podvrgnuta operativnom zahvatu. Kako doznajemo, djevojčica je primljena u dubokokomatoznom stanju s teškim ozljedama glave i prsnog koša. Do zaključenja teksta operativni zahvat još je trajao. Na mjestu nesreće bili su vidljivi tragovi kočenja autobusa, nekoliko metara od pješačkog prijelaza gdje se nesreća dogodila. Autobus nije vozio brzo, zaustavio se tek nekoliko metara nakon udara u bicil. Koji su točni uzroci ove nesreće doznat će se nakon policijskog očevida koji je trajao puna dva sata. Kako je riječ o frekventnom prometnom pravcu, stvarale su se poveće kolone vozila koje su prometni policajci propuštali naizmjenično, u oba smjera.

Nesreća s poginulom osobom dogodila se u Dubovcu u blizini Okučana. U slijetanju Renaulta novogradiških registracijskih oznaka s kolnika jučer je pet minuta iza ponoći teško ozlijeđen 62-godišnji vozač Ljubomir Jurić. On je od posljedica prometne nesreće nedugo potom preminuo u kolima Hitne pomoći.

Nesreća se prema policijskom priopćenju dogodila jer se 62-godišnjak, upravljajući automobilom, nije kretao obilježenom prometnom trakom, već je kotačima zahvatio travnatu površinu. Potom je izgubio nadzor nad upravljačem vozila i u zanošenju sletio u kanal, udarivši u rub kolnog ulaza, a nakon toga u rotiranju vozila i u dva betonska stupa ulaznih vrata u dvorište kuće 61-godišnjaka. Vozilo se od siline udarca odbilo od stupove ulaznih vrata pa je prednjim dijelom upalo u kanal. Premda je nakon dojave Hitna pomoć ubrzo stigla, za vozača je bilo prekasno. Što je uzrok slijetanju vozila nije utvrđeno, a obdukcijom tijela bit će utvrđen uzrok smrti.

Milan BUGARIĆ/Marija RADOŠEVIĆ
NESREĆE I U POSAVINI

U protekla tri dana na prometnicama Brodsko-posavske županije život su izgubile dvije osobe, a u prometnim nesrećama bilo je više ozlijeđenih. Od početka ove godine četiri su osobe smrtno stradale. U ponedjeljak je na raskrižju Rimčeve, Svačićeve i Ulice Hanibala Lucića u Slavonskom Brodu, u naletu autobusa poginuo 80-godišnji biciklist. Očevid je pokazao da je biciklist oduzeo prednost prolaska vozaču autobusa.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike