Crna kronika
REZULTATI AKCIJE “GLADIUS III” U DUBROVNIKU

Kokain, ecstasy i “travu”
švercali preko granice
Objavljeno 23. svibnja, 2015.

Dubrovačka policija jučer je izvijestila o rezultatima akcije “Gladius III” u kojem je razbijen lanac švercera drogom. Riječ je o nabavi kokaina, amfetamina i marihuane iz BiH i Crne Gore na područje Hrvatske radi njezine daljnje preprodaje. Ukupno je prijavljeno šest osoba, od kojih je šestero uhićeno. Za dvoje je raspisana potraga, dok je ostalih dvoje osumnjičenih kazneno prijavljeno.

Dvojica osumnjičenih (42 i 47 godina), otprije poznata po kaznenim djelima iz domene droga, organizirala su zločinačko udruženje s dvije muške osobe, jednom iz Crne Gore i jednom iz BiH, radi nabave većih količina kokaina i amfetamina, te njihove daljnje preprodaje na području Dubrovnika. Za to su organizirali “kurira”, a oni sami su, s još troje osumnjičenih, tu drogu dalje preprodavali krajnjim kupcima na području Dubrovnika. Osnovano se sumnja da su od veljače do sredine svibnja ove godine najmanje 22 puta prodali kokain krajnjim kupcima.

U četvrtak je pretraženo više stanova, kuća, vozila i plovila. Pronađeno je više od 800 grama marihuane, dvije digitalne vage, punila za povećanje mase droge, više mobitela i SIM kartica raznih mobilnih operatera te novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.M.Bugarić

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike