Regija
OSVRTI NA SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA VUKOVARA

HKS o “politikantstvu SDSS-a”, SDP o “propagandi HDZ-a”
Objavljeno 6. svibnja, 2015.

VUKOVAR – Na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Vukovara u povodu Dana grada (3. svibnja) i dalje stižu reagiranja. Jučer se priopćenjem oglasio vukovarski HKS negodujući što su sjednicu napustili predstavnici srpske manjine. “Smatramo da je takvo ponašanje neprihvatljivo te očigledno još jedan znak nepoštovanja službenih institucija Grada Vukovara. Isti navode da je razlog napuštanja sjednice nazočnost jednog od zapovjednika obrane Vukovara Tomislava Merčepa. Smatramo da je svaki čovjek, pa tako i Merčep, nevin dok mu se sudskim postupkom ne dokaže suprotno. Također smatramo da je Tomislav Merčep udario temelje obrane Vukovara od nadolazeće velikosrpske agresije te je, kao i svi ostali zapovjednici obrane Vukovara, uvijek dobrodošao na proslavu Dana grada. Čin predstavnika SDSS-a je očigledno čisto politikantstvo kako bi se pridobili jeftini politički bodovi”, stoji u propćenju koje je potpisao predsjednik HKS-a Vukovar Marijan Pavliček.

Reagirao je i vukovarski SDP, čiji je predsjednik Goran Bošnjak na konferenciji za novinare kazao kako su u “propagandnom filmu” prikazanom na svečanoj sjednici GV-a “izrečene neistine vezane uz broj zaposlenih i stipendiranih studenata u gradu, obnovu grada te kulturno-zabavne sadržaje.” “Navedene aktivnosti i događaji pokrenuti su u vrijeme bivšeg gradonačelnika, a sadašnja ih vlast nastavlja i hvali se njima”, rekao je Bošnjak.

Na pitanje novinara o Merčepovu dolasku na sjednicu, rekao je kako u SDP-u ne vide u tome nikakav problem jer je riječ o prvom zapovjedniku obrane Vukovara protiv kojeg nema pravomoćne presude. (S.B.)

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike