Crna kronika
NESTAO PRIJE PET DANA

Traga se za Josipom Birtićem iz Kondrića
Objavljeno 30. travnja, 2015.

ĐAKOVO – Punih pet dana traga se za Josipom Birtićem (54) iz Kondrića, nedaleko od Đakova. Za Josipom traga i njegov šogor Ivo Tubanović, koji kaže kako je Josip posljednji put lociran u Našicama.

– To nam je rekla policija, pa smo pomislili da je možda otišao u Koprivnicu, gdje imamo rodbinu. Pomislili smo i da je možda vlakom otišao kod branitelja u Savsku. Od lani je situacija takva da nemaju novca, niotkuda ni jedne kune pomoći ni primanja - kaže Ivo. Pričao je, kaže, s Josipom u petak i zvao ga da obavi radove na krovu mamine kuće, pozvao je i Josipova sina da im pomogne. “Htio sam da zarade nešto novca, ali vidio sam da sa zdravljem nije dobro, da mu je 'puko film'. Bio je prošlog tjedna na invalidskoj komisiji, žalio nam se kako su ga izvrijeđali. Savjetovali smo mu da se obraća raznim institucijama, to smo činili i prošle godine, od Milanovića do Josipovića, ali nikakve koristi. Još u petak mi je rekao: 'Nema meni druge, ja moram ići.' Zvao sam njegove liječnike i psihijatra te liječnicu opće medicine. Upozorio sam ih da im je pacijent loše, bojao sam se da je krenuo putem bez povratka - kaže Tubanović, dodajući da su liječnici morali vidjeti da Birtić nije glumac i da je morao biti poslan na liječenje.

O Josipu, ili Jozi, kako ga obitelj zove, pisali smo prošle godine u srpnju, kada je na vrata našeg ureda pokucao noseći hrpu papira, žaleći se kako živi od nula kuna a ima 25 godina radnog staža. Zadesile su Josipa i brojne nedaće, pa tako i požar u potkrovlju kuće. Josip Birtić je prosijed, tjemene ćelavosti, malih svjetloplavih očiju, ovalna lica. Visok je 165 cm, jače je građe, a u trenutku nestanka nosio je crnu jaknu, plave traperice, crne tenisice s tri bijele crte i crnu putnu torbu.M.Muškić

Možda ste propustili...

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

PROMETNA NESREĆA IZMEĐU ANTUNOVCA I TENJE

Sletio s ceste i poginuo, nije bio vezan pojasom

Najčitanije iz rubrike