Osijek
GRIJANJE IZ GRADSKE TOPLANE PREKINUTO

Ako bude hladno za 1. svibnja, radijatori će ponovno biti topli
Objavljeno 28. travnja, 2015.

S obzirom na to da su dnevne temperature ovih dana prelazile 20 Celzijevih stupnjeva, HEP Toplinarstvo - pogon Osijek prestao je s redovitom opsrbom toplinskom energijom za kućanstva. U većini su stanova radijatori hladni, ali prema riječima Ivice Mihaljevića, direktora osječke Toplane, stanje pripravnosti traje do 15. svibnja.

– To znači da mi u svakom trenutku u slučaju zahladnjenja do navedneog datuma možemo u kratkom roku zagrijati radijatore, odnosno pustiti grijanje. Vremenska prognoza pokazuje da bi se noćne temperature oko 1. svibnja mogle ponovno spustiti pa ćemo vjerojatno ponovno pustiti grijanje u stanove. Nakon 15. svibnja sezona grijanja službeno prestaje sve do 15. rujna, kada počinje nova sezona, napomenuo je Mihaljević.

Inače, u osječkoj Toplani kažu kako je ova sezona bila prosječna te nije bilo nikakvih odstupnja u smislu da su morali pojačno grijati ili prerano prestati s grijanjem, a planovi o rekonstrukciji toplovoda, koji se obavljaju tijekom ljetnih mjeseci, ovih će dana biti doneseni na nacionalnoj razini, te će biti objavljeno zajedničko priopćenje u kojem ćemo doznati i koji dijelovi Osijeka će biti obuhvaćeni obnovom toplovodne mreže.

Recimo kako HEP Toplinarstvo na području Osijeka opskrbljuje centralnim grijanjem oko 2300 zgrada, a u razdoblju od 15. rujna do 15. svibnja isporučuje toplinsku energiju za oko 115 tisuća kućanstava i 5700 poslovnih prostora u Hrvatskoj. Iz HEP-Toplinarstva podsjećaju potrošače kako izvođenje popravaka i zamjenu dotrajalih kućnih instalacija grijanja ne planiraju prije 15. svibnja.HEP Toplinarstvo najveći je proizvođač i distributer toplinske energije u kućanstvima i industrijskim subjektima na području Zagreba, Zaprešića, Samobora, Velike Gorice i Osijeka. N. Z. Eberhard

Stanje pripravnosti traje do 15. svibnja, nakon čega sezona grijanja službeno prestaje. Nova će početi 15. rujna

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike