Sport
MLADEN MATKOVIĆ, VRATAR ZADRA

Veći je pritisak na Osječanima i od toga oni ne mogu pobjeći
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Vezani članci

NOGOMETAŠI OSIJEKA U OČEKIVANJU ZADRA

Svima koji vole Osijek mjesto je u nedjelju u Gradskom vrtu

ZADAR – Nakon remija u Parku mladeži na Stanovima vlada odlično raspoloženje. A kako i ne bi kada je to treći pozitivan rezultat u nizu s naglaskom da je prije toga najprije svladan Slaven Belupo na Stanovima, a nakon toga i Lokomotiva u Kranjčevićevoj. Jedan od junaka susreta u Parku mladeži bio je i vratar Mladen Matković. Vinkovčanin u redovima Zadra "skinuo" je nekoliko teških lopti i na taj način uvelike pridonio slavlju svoje momčadi.

- Vjerovali smo u pozitivan rezultat u Splitu i to nam se vratilo na najbolji mogući način – kazivao je jučer Slavonac na vratima Zadra, kojeg u nedjelju očekuje dolazak praktički u susjedstvo.

U nedjelju stiže u Osijek na utakmicu koja je u Zadru označena još važnijom negoli ona u Splitu.

- Ne treba posebno naglašavati koliko je ta utakmica važna, kako za nas, tako i za Osječane. Uostalom, riječ je o derbiju začelja. Za razliku od onog dvoboja u Zadru na otvaranju proljetnog dijela, sada smo mi u prednosti, a tada smo bili 'fenjeraši' i zaostajali za Osijekom dva boda. U svakom slučaju ugodnije je sada kada imamo tri boda prednosti. Ali, sjećam se dobro te utakmice, uopće nije bilo lako. Uostalom, Osijek je poveo, ali smo mi brzo preokrenuli rezultat.

Svjestan je Matković da ih u gradu na Dravi očekuje težak posao.

- Domaćin ima imperativ osvajanja tri boda i sigurno će od prve minute krenuti agresivno i borbeno prema našim vratima. Mi ne smijemo uzmaknuti ni milimetra, moramo biti jednako agresivni, ali i maksimalno koncentrirani. Svjesni smo pritiska koji lebdi nad Osječanima i vjerujem da to možemo iskoristiti. Koliko god žele tu pobjedu, taj grč ne mogu izbjeći. A mi imamo igrače koji mogu iskoristiti nedostatke svake momčadi. U svakoj utakmici, bez obzira na to tko nam stoji s druge strane, idemo na pobjedu. To se pokazalo kao dobitna kombinacija ovoga proljeća i od toga ne želimo odustati ni u nedjelju - rekao je vratar Zadra. (D.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike