Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA U OČEKIVANJU ZADRA

Svima koji vole Osijek mjesto je u nedjelju u Gradskom vrtu
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Vezani članci

MLADEN MATKOVIĆ, VRATAR ZADRA

Veći je pritisak na Osječanima i od toga oni ne mogu pobjeći

Ove sezone utakmica koja Osijeku doslovce život znači došla je nešto ranije nego lani. Tada se to dogodilo u posljednjem kolu prvenstva, a danas već na početku posljednjeg kruga sezone.

Osijeku će u nedjelju protiv Zadra glava biti na panju. Bijelo-plavima igra pobjeda i samo pobjeda jer ih svaki drugi ishod vodi u jednosmjernu ulicu iz koje najvjerojatnije postoji samo jedan izlaz - Druga liga!

U svibnju prošle godine kada je u posljednjem kolu u Gradski vrt dolazio Hrvatski dragovoljac grad na Dravi digao se na noge. Na tribine osječkog stadiona došlo je osam tisuća navijača koji su na taj način izrazili pripadnost klubu i pokazali njegov značaj za ovaj grad. Može li se ta slika ponoviti i u nedjelju? Bilo bi i više nego poželjno jer svakom čovjeku koji drži do ovog grada i njegova kluba u nedjelju je mjesto u - Gradskom vrtu.

I Šušak uzbuđen

Toliko je ta utakmica važna za bijelo-plave. Čak je i kod vječno staloženog i čvrstog trenera Ive Šuška uzburkala emocije.

- Neiskreno bi od mene bilo reći kako je susret protiv Zadra samo jedan u nizu. Nisam od onih koji vole koristiti termin “ povijesna utakmica”, ali ova u nedjelju će to za nas biti. Bio sam trener u puno važnih utakmica, ali uvijek je to bilo u borbi za visok plasman, nikada u ovakvoj gdje ti “život visi o koncu”. Taj ogled ima golemo značenje za NK Osijek i čvrsto vjerujem kako je momčad toga svjesna - pričao je Šušak.

O Zadru se govorilo malo jer to je utakmica u kojoj Osijek doista treba gledati samo sebe. I najvažnije će biti da se ne uplaši samog sebe. To je tijekom ove sezone često znala biti ključna kočnica u njegovoj igri.

- Nemamo razloga biti u grču ili u strahu uoči tog susreta. Igramo pred svojim navijačima, Kohorta će slaviti rođendan, a sve to daje nam prednost u odnosu na naše konkurente jer mi kad igramo u Gradskom vrtu zbog navijača stvarno imamo prednost domaćeg terena. Svi smo svjesni kakav je susret pred nama, ali prema mojoj ocjeni dočekujemo ga u dobrom ozračju bez obzira na to što nam rezultati u posljednje vrijeme ne idu naruku. Osjećamo da na terenu radimo dobre stvari, ali nas prate pehovi. Negdje se to mora okrenuti, ali to se neće dogoditi samo od sebe. Stalno nešto pričamo, pravdamo se i smatramo kako ne zaslužujemo biti tu gdje jesmo. Sada trebamo prestati pričati i na terenu pokazati svoju vrijednost. Ako nismo u stanju pobijediti Zadar kod kuće, onda nam mjesto i jest tu gdje jesmo - iskreno će Aljoša Vojnović, prvi strijelac osječkog prvoligaša.

Urugvajci od početka?

Zna Vojnović o čemu govori kada su navijači u pitanju. Zbog toga nije Kohorta slučajno izabrala baš susret protiv Zadra za glavnu proslavu svog 27. rođendana. To bi trebao biti dodatni poticaj bijelo-plavima na putu do iznimno važne pobjede.

- Navijači su za nas iznimno važni, a njihova će podrška biti posebno važna tijekom utakmice protiv Zadra - poručuje Šušak.

Ne odnosi se to samo na Kohortu, nego i na sve one kojima je draga i važna bijelo-plava boja.

Kad je momčad u pitanju, Šušak je rabio svoju uobičajnu priču.

- Ne skrivam momčad, ali ne mogu izdiktirati početnu jedanaestoricu.

Kao i uvijek, dobili smo 18 kandidata “da se igramo”. Može se pretpostaviti kako će svoja mjesta u početnoj postavi pronaći Urugvajci, stoper Federico Platero i napadač Sasha Aneff. Među kandidatima opet nema kapetana Kurtovića i Vukobratovića, ovaj put njihov izostanak objašnjen je lakšim ozljedama zbog kojih nisu bili u redovitom trenažnom procesu posljednjih dana. To sugerira ofenzivan vezni red.

- Mi smo ti koji moramo uzeti inicijativu i nametnuti se na terenu. No, to ne znači bezglavo jurišanje jer zaboraviti na defenzivne zadatke moglo bi biti pogubno. Moramo više koristiti glavu nego srce. Ne dvojim da će borbenost biti na zavidnoj razini, ali očekujem i dobru igru koja će nam na kraju donijeti tu važnu pobjedu - zaključio je Šušak.

Dalibor KELER

OSIJEK-ZADAR

Početak: nedjelja, 17 sati

Mikulić - Matković

Matas - Sarić

Laštro - Jerbić

Platero - Ješe

Barišić - Krajačić

Šorša - Pušić

Vojnović - Banović

Jamak - Terkeš

Škorić - Gabrić

Perošević - Pešić

Aneff - Krstanović

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

29. kolo

PETAK

Lokomotiva - Dinamo 1:2 (0:0)

SUBOTA

17 sati

Hajduk - Rijeka

19 sati

Istra 1961 - Split

NEDJELJA

17 sati

Osijek - Zadar

19 sati

Slaven Belupo - Zagreb

Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike