Crna kronika
SRETAN KRAJ POTRAGE ZA NESTALOM DJEVOJKOM U GRABARJU

Djevojka i mladić su dobro, slijedi istraga je li bilo otmice ili ne
Objavljeno 16. travnja, 2015.
Djevojka je u večernjim satima pronađena u napuštenoj kući u Grabarju

GRABARJE - Sretno je okončana drama koja se u srijedu poslijepodne odvijala u mjestu Grabarje kod Kutjeva. Policija je satima tražila dvoje mladih, 17-godišnjakinju i 20-godišnjeg mladića. Prva informacija koju je dobila PU požeško-slavonska bila je da je djevojka oteta. Obitelji mladića i djevojke odahnule su nakon informacije da su nešto poslije 22 sata pronađeni i da su dobro.

Policijska uprava požeško-slavonska kratko je jučer potvrdila vijest o pronalaženju mladog para. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo je li posrijedi bila otmica ili nešto drugo.

Kako smo izvijestili jučer, djevojku je njezin bivši dečko automobilom odvezao u nepoznatom smjeru. Navodno je 17-godišnjakinju pratio od jutarnjih sati, kada se djevojka uputila u požešku bolnicu na pregled. Prema pričanju mještana, javila se majci da se boji jer je bivši dečko prati. Kako se nije vraćala kući, obitelj djevojke pozvala je policiju. Zadnju informaciju koju su primili od kćerke bila je da ju je 20-godišnjak automobilom povezao iz Požege u Grabarje. Kako im se poslijepodne djevojka nije javljala, roditelji su pozvali policiju. S obzirom na to da im je rečeno kako je posrijedi, najvjerojatnije, otmica, policija je promptno s više vozila izišla na teren i počela pretraživati okolicu i napuštene kuće u mjestu Grabarje.

Prvo je pronađen automobil kojim su se dovezli u Grabarje i koji je mladić ostavio kod bakine kuće. Policija je tada dobila i informaciju kako se mladić i djevojka nalaze u jednoj od napuštenih kuća u selu. Počelo se s detaljnom pretragom svake pojedine kuće u kojima nitko ne boravi. Pretraga nije stala ni kad je pala noć, a dala je rezultat oko 22.15 sati - pronađeni su u kući u kojoj je mladić povremeno boravio. Kako neslužbeno doznajemo, nije bilo potrebe za policijskom intervencijom. Djevojka i mladić su dobro. Policija sada istražuje slučaj, a ovisno o rezultatu očevida i razgovora s mladićem i djevojkom, znat će se kakvo će izvješće PU požeško-slavonska poslati nadležnom državnom odvjetništvu.

AGM Kruna
OPREČNA MIŠLJENJA RODITELJA

Roditelji mladića i djevojke imaju različite verzije cijelog događaja. I dok je obitelj djevojke uvjerena, na osnovi razgovora i SMS poruka koje je 17-godišnjakinja slala majci, kako je riječ o otmici, mladićeva obitelj kaže da to nije istina. Dvadesetogodišnjak je od kuće otišao u srijedu oko 6 sati i od tada do večernjih sati nisu se čuli. Potvrdili su kako su njih dvoje bili u vezi, da je bilo svađa, ali da su sigurni kako nije riječ o otmici.(M.Bu.)

BRZA REAKCIJA POLICIJE

Nakon dobivanja prve dojave o mogućoj otmici, PU požeško-slavonska je osim temeljnih policajaca na teren poslala i pripadnike interventne postrojbe. U ovakvim slučajevima brza reakcija policije zna biti ključna. Potez policije da pošalje brojne ljude na teren stanovnici Požeštine, sudeći prema komentarima na lokalnim portalima te društvenim mrežama, većinom opravdavaju.(M.Bu.)

Najčitanije iz rubrike